Pureutuminen ihmisen pahimpaan viholliseen eli pään sisäiseen itseensä: Mertan kakkosalbumin kolmas single ”Usva” kuunneltavissa

on julkaissut tänään kakkosalbuminsa kolmannen singlen nimeltä ”Usva”. Voit kuunnella kappaleen tästä:

Tuottelias tulokasyhtye Merta julkaisi Kokonainen-debyyttialbuminsa viime vuoden maaliskuussa juuri ennen pahinta koronatilannetta. Albumia on striimattu yli 1,3 miljoonaa kertaa. Yhtye tekee parhaillaan kakkosalbumiaan Finnvoxilla tuottaja Aki Sihvosen johdolla. Tulevalta albumilta on jo julkaistu Mertan raskaampaa ilmaisua edustavat kappaleet ”Saarna” ja ”Insomnia”.

Nyt Merta esittelee tulevan albumin toisenlaista puolta ”Usva”-sinkun myötä. Mertan keulakuva Juhis Kauppinen kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Tässä biisissä pureudutaan siihen ihmisen pahimpaan viholliseen. Eli pään sisäiseen itseensä. Useasti uppoamme liian monen muiston ja etenkin luulojen keskelle. Loppujen lopuksi elämä koostuu vain epävarmuuden tunteista ja sekavasta kakofoniasta, jonka sekaan hukutamme se on oikean minän. Synkästä tunnelmasta huolimatta ”Usva” on voimabiisi.”

Merta on Juhis Kauppisen sooloprojektina alkanut yhtye, joka hitsautui kasaan vanhoista bändikavereista ja pitkän linjan muusikoista syksyn 2018 aikana.

Kommentoi julkaisua