Purified – In Stasis (EP)

Purified In Stasis EPRistiinassa vuonna 2008 perustettu, melodisen metallin ja hardcoren/metalcoren raja-aitauksia rytinällä kaateleva Purified on julkaissut viisi kappaletta sisältävän ”In Stasis” -EP:n, joka on vakuuttava näyttö bändiltä. Purified koostuu kuudesta parikymppisestä nuorukaisesta, joilla on tiukan soittotaitonsa lisäksi biisien rakentamisen kyky sillä tasolla, että se aiheuttaa kateutta vanhemmissakin konkareissa. Bändi nimeää tärkeimmiksi vaikuttajikseen mm. Medeian ja Raised Fistin, joten kyseisten orkestereiden ja niiden edustaman genren kuulijakunnan kannattaa ehdottomasti tutustua Purifiedin tuotantoon.

”In Stasis” -EP:n avaa aggressiivinen ”In Clear Coverage”, joka iskee saman tien kuulijaa naamaan väkevästi ja armotta. Sama raivokas intensiteetti jatkuu nopeilla raidoilla ”Dirge” ja Chordate aina hivenen hidastempoisempaan neljänteen biisiin ”Gather The Face” asti, joka on ”In Clear Coveragen” ja viimeisen viisun ”Paratonic” ohella EP:n parasta antia. Bändin soitto on tiukkaa ja osaavaa kautta linjan. Biiseissä on aistittavissa pieniä vivahteita progesta sekä rippusia death metallista, ja kaikista näistä mausteista on keitetty varsin maukas soppa, joka kyllä kelpaa allekirjoittaneelle.

”In Stasis” kestää kuuntelua pidempään kuin moni muu vastaava julkaisu näinä aikoina. Pientä viilaamisen varaa EP:ltä toki löytyy: muutamat syntikkaosuudet kuulostavat aavistuksen korneilta, ja vokalisti tuntuu välillä vetävän aivan äänensä kapasiteetin äärirajoilla. ”Paratonicin” keskivaiheilla kuultavaa matalaa murinaa toivoisi kuulevan vokalistilta jatkossa enemmänkin, sen verran tyylikkäästi tuo ääntely tuntuu luontuvan.

EP on aggressiivinen, monipuolisista aineksista koottu paketti deathin, metalcoren ja melodisenkin metallin ystäville. Hatunnoston arvoista on erityisesti se, että Purified ei yritä olla suora hiilikopio tärkeimmistä esikuvistaan vaan tekee selkeästi omaa juttuaan, mikä on aina virkistävää, ja tässä tapauksessa myös nautittavaa kuunneltavaa. EP:n kuuntelun jäljiltä allekirjoittaneen olo on paitsi puhdistunut, myös vakuuttunut siitä, että Purifiedin tulevaisuus näyttää uljaalta.

8 1/2/10

Kappalelista:

  1. In Clear Coverage
  2. Dirge
  3. Chordate
  4. Gather The Face
  5. Paratonic

https://www.facebook.com/PurifiedBand
https://soundcloud.com/purifiedband
http://www.youtube.com/user/PURIFIEDofficial

Kirjoittanut: Tanja Kyngäs

Kommentoi julkaisua