Pyroxenen ”EP” on tuttua ja turvallista, mutta silti toimivaa

Kirjoittanut Esko Nieminen - 31.5.2017

Slovenialainen solid (käyttäisin itse ennemmin termiä heavy) metal-pumppu Pyroxene on julkaissut tähän mennessä ainoastaan singlejä, mutta asia muuttuu mielikuvituksellisesti nimetyn ”EP”:n ansiosta. Suurimman vinkin bändin tyylistä antaa Black Sabbathin ”Electric Wizard”– coverin paikka levyllä. Ensimmäisen raidan pärähtäessä käyntiin Sabbath-oletukset on kuitenkin jo unohdettu, ja jalka alkaa hakata rytmiä veikeän ”Fireborn”-rallin tahdissa.

Pyroxenen musiikissa on läsnä 70-luvun heavyvaikutteet, mutta mukavana lisänä kylkeen on heitetty jokseenkin itämaisia vivahteita ja mukaansatempaavaa svengiä. Monipuolisuuden puutteesta ei voi valittaa. Pidän erittäin kunnioitettavana, että viiden kappaleen EP:n saa tungettua täyteen yksinkertaisia, mutta toisistaan poikkeavia ja tasaisen hyviä biisejä. Laulusoundit vaihtelevat serjtankianmaisesta kiljunnasta örinään, ja kitara puolestaan funkista selvästi raskaampaan suuntaan.

Suurimmat miinukset iskeytyvät ”Electric Wizard”-renderöinnistä, joka ei jaksa juurikaan sytyttää. En ole biisin suurin fani, eikä Pyroxene laita itseään tarpeeksi likoon. Lopputuloksena on laahaava kappale, joka muistuttaa turhaan alkuperäistä.

Kokonaisuutena EP ei tarjoile juurikaan uusia ideoita, mutta toteuttaa muista yhteyksistä tutut kaavat hienosti. Vaikka bändillä onkin jo lauluosuuksista johtuen vahva pohja omalle soundille, tarvittaisiin mukaan silti vielä hieman vaihtelevampia riffejä.

7/10

Kappalelista:

  1. Fireborn
  2. Bullets Fly
  3. Cleansed In Fire
  4. Black Sabbath’s Electric funeral (cover)
  5. Helium – 3

Luetuimmat

Uusimmat