Qstock julkaisi lähes 30 uutta esiintyjää festareilleen: mukana mm. Prodigy sekä The Cardigans

The Prodigy_Jäähalli_3_11_2015_c_Pasi_Eriksson_PhotographyOulun -festivaali valottaa ensi kesän ohjelmaansa julkistamalla lähes 30 artistia. Englantilainen ​The on jo tuttu vieras isojen eurooppalaisten festivaalien pääesiintyjänä. Nyt tämä yksi maailman suosituimmista konemusiikin pioneereista tuo näyttävän show’nsa Qstockin lauantai-iltaan. The Prodigyn suosituimpia kappaleita ovat muiden muassa ”Voodoo People”, ”Firestarter”, ”Breathe”, ”Smack My Bitch Up”, ”Invaders Must Die” ja ”Omen”. Oulun-keikka on yhtyeelle ainoa Suomen suvessa.

Länsinaapurista saadaan odotettu vieras, kun palaa Qstockiin kymmenen vuoden jälkeen. Hurmaavan Nina Perssonin tähdittämä The Cardigans on yksi Ruotsin menestyneimpiä pop-yhtyeitä.

Myös amerikkalainen yli 20 miljoonaa albumia myynyt Anastacia nähdään Qstockissa. Vahvaääninen naisartisti tunnetaan esimerkiksi hiteistään ”Left Outside Alone”, ”I’​m Outta Love” ja ”Paid My Dues”.

Yhdysvalloista saapuu muitakin mielenkiintoisia tuttavuuksia, kun lahjakas laulaja-lauluntekijä Lissie ja rockgrass-musiikin edelläkävijä Hayseed Dixie ovat vahvistaneet tulonsa.

Kotimaisittain Qstockin ohjelman helmiä ovat Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Children Of Bodom ja Sirkusteltassa akustisen keikan soittava Sonata Arctica.

Muita kotimaisia esiintyjiä ovat suursuosioon ponnahtanut SANNI, kolmen vuoden tauolta menestyksekkäästi palannut Chisu, vuoden yhtyeen Emma-palkinnon pokannut JVG, ensimmäistä kertaa Qstockissa nähtävä Robin, superlahjakas Vesala, ja suuren taustabändin kanssa esiintyvä Elastinen. Mielenkiintoisen lisänsä festivaalille tuo Redraman, Palefacen ja Tommy Lindgrenin luotsaama Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, joka tarjoilee genre-rajat roskiin heittävän spektaakkelin peräti 20 hengen voimin.

Lisäksi Qstockissa esiintyvät ‪Amorphis, Michael Monroe, Nikke Ankara, Maj Karma, Lost Society, Olavi Uusivirta, Lucas, Anssi Kela, Diablo, Kasmir, Steve’n’Seagulls, Scandinavian Music Group ja Heavyweight Dj’s.

Aikaisemmin julkistettuja esiintyjä ovat Suomen suosituin rap-artisti Cheek ja ruotsalainen tunnelmallisen progemetallin mestari Opeth. Ohjelmaa täydennetään niin ulkomaisilla kuin kotimaisillakin esiintyjillä kevään mittaan.

Qstockin kevätlipunmyynti käynnistyy tänään torstaina. Tarkemmat tiedot lipunmyynnistä festivaalin nettisivuilta www.qstock.fi/liput .

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 29.–30.7.2016. Kahden päivän aikana festivaalilla esiintyy kuudella lavalla yli 60 esiintyjää.

Qstock on ollut loppuunmyyty jo kolmena kesänä peräkkäin ja vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi ennätykselliset 32 000 juhlijaa.

Kommentoi julkaisua