Qstockiin lisää esiintyjiä: Santa Cruz ja S-Tool vahvistamaan ohjelmistoa

Oululaisen Qstock-festivaalin viimeisin esiintyjäkiinnitys on kovassa nosteessa oleva laulaja-lauluntekijä Miriam Bryant Ruotsista. Iisalmelaislähtöisen äidin ja englantilaisen isän Göteborgissa kasvattaman Miriamin ensimmäinen levy julkaistiin vuonna 2013, ja hänen osallistumisensa länsinaapurin Vain elämää -ohjelmaan Så mycket bättreen kaksi vuotta myöhemmin räjäytti suosion. Tyylikästä poppia esittävän Miriamin viime kesän hitti ”Black Car” valittiin vuoden kappaleeksi Ruotsissa. Seuraava single ”Rocket” julkaistaan huhtikuussa.

Saapumisensa Qstockiin on varmistanut myös irlantilainen laulaja-lauluntekijä Bry, joka aloitti uransa julkaisemalla musiikkiaan YouTubessa. Nykyään hänen YouTube-kanavillaan on jo lähes 525 000 tilaajaa. Viime vuoden Bry keikkaili Twenty One Pilotsin maailmankiertueen lämmittelijänä, ja sen tiimoilta hän pääsi esiintymään myös loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa. Esikoisalbumi Bry julkaistiin marraskuussa.

Qstockin uusista kotimaisista artisteista suosituin on Vain elämää -ohjelman myötä itsensä koko kansan sydämiin riimitellyt Mikael Gabriel. Muita kotimaisia esiintyjiä ovat Ville Laihialan uusi bändi S-Tool, Reino Nordin, Santa Cruz, Poets of the Fall, Ida Paul & Kalle Lindroth, Mokoma Akustisena, Disco Ensemble, Kuningasidea, Pariisin Kevät ja Pete Parkkonen.

Qstockin lipunmyynti on ollut vilkasta. Viimevuotiseen tapaan peruslippuja on myyty aluksi halvemmalla, mutta 1. huhtikuuta lähtien kaikkien lipputyyppien hinta nousee kuudella eurolla.

Pääsyn VIP-alueelle oikeuttavien Exclusive-lippujen myynti alkaa huhtikuun alussa. Tälle vuotta on uutta, että aiemmin ostetun kahden päivän lipun voi päivittää Exclusive-lipuksi. Exclusive maksaa 280 euroa ja 2-Day Upgrade 175 euroa. Hintoihin lisätään Ticketmasterin käsittelykulu.

Yli 60-vuotiaat voivat osallistua festivaalille jälleen Qstockin, Liikuntakeskus Hukan ja sanomalehti Kalevan tarjoaman Enemmän Elämää! -lippukokonaisuuden myötä. 30 euron hintainen paketti sisältää kahden päivän lipun, Hukan päiväajan jäsenyyden 12 peräkkäiselle päivälle ja eKalevan kuukaudeksi. Enemmän Elämää! -lippujen myyntitulot lahjoitetaan oululaisten vähävaraisten nuorten ja lasten harrastustoimintaan.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 28.-29.7.2017. Kahden päivän aikana festivaalilla esiintyy kuudella lavalla yli 60 esiintyjää.

Qstock on ollut loppuunmyyty jo neljänä kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi 32 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

Kommentoi julkaisua