Quake The Earth @ Hevimesta, Oulu 9.11.2012

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.11.2012

Parin vuoden ikään ehtinyt Quake The Earth julkaisi marraskuun alussa depyyttialbuminsa joka on nimetty bändin linjalle osuvasti We choose to walk this path, ja suuntasi heti uunituoreen levyn kunniaksi kiertueelle. Kiertue aloitettiin levyjulkkaribileiden merkeissä bändin kotikaupungissa Oulussa, Hevimesta -rockklubilla.

Bändin ydinryhmä juontaa juurensa vuonna 1999 perustettuun nu-metal bändiin Grinisteriin. Grinister saavutti aikanaan myös huomiota ulkomailla, ja valittiinpa bändi suomalaisen verkkomedian yleisöäänestyksessä vuoden bändiksi. Bändin takaa siis löytyy niin taitoa kuin kokemustakin. Hardcorea soittavan bändin kappaleista kuuluu edelleen vahva rapcore tausta, ja löytyyhän bändin innoittajista sellaisia nimiä kuten Sepultura, Agnostic Front ja Lamb Of God.

Ennen varsinaista keikkaa klubilla soitetettiin albumi läpi, sekä tarjottiin yleisölle screeniltä uuden levyn ”makin of” videomateriaalia. Keikan alkaessa puolen yön jälkeen oli yleisöä saapunut paikalle kiitettävästi, siitäkin huolimatta, että paikkaa ei liveklubina pahemmin tunneta.  Tästä kertoo ehkä sekin, että esiintymislava on sijoitettu erikoisesti sivuttain nurkkaan, joten esiintyvää aktia voi joko seurata suoraan edestä, tai vaihtoehtoisesti sivusta. Kaiken kaikkiaan tila toimii kuitenkin yllättävän hyvin, myös akustiikan suhteen. Liveklubien akustiikka kun tuntuu olevan helmasynti niin monessa paikassa.

Reilun tunnin kestänyt setti alkoi juuri ajallaan, ja sisälsi – kuten asiaan kuuluu- pääosin materiaalia uudelta juurijulkaistulta levyltä. Energisen keikan parasta antia uudelta levyltä olivat tiukasti soivat ”Crusader” joka ei pahemmin jätä aikaa hengähtämiseen, sekä vahvasti yhtyeen nu-metal juuria kunnioittava ”Red and White” jossa on kuultavissa vaikutteita Rage against the machinesta. Varsinaisen setin päätti seesteinen instrumentaali ”Punainen hevonen” joka toimii myös uuden levyn päätöskappaleena. Tätä kappaletta ei toiste livenä kuulla, totesi bändin solisti Aki Häkkinen.

Keikan encorena kuultiin vielä edellisenä vuonna ilmestyneeltä EP:ltä kappale ”False light circle” sekä RATM coveri. QTE keikalla usein kuultu Sepulturan punajuuribiisi jätettiin tällä kertaa väliin. Covereiden karsiminen on toki oikea suunta bändille joka petaa jalansijaa Suomen metalliskenessä.

Jos tämän tyylin musiikki on yhtään mieleen, kannattaa Quake the Earthin energinen live-esiintyminen ehdottomasti käydä tarkastamassa jos bändin keikka sattuu kohdalle. Häkkisen heiluttama alumiininen taikasauva kun osuu Suomen metalliskenessä sinne harvemmin kartoitettuun alueeseen.

Raportti: Jari Huttunen
Valokuvat: Jari Huttunen