Queen + Adam Lambert OutoKuva

Queenin Brian May: ”Ihmisten täytyy muuttaa ajatteluaan muita maapallolla eläviä lajeja kohtaan”

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 1.8.2023

Rockyhtye Queenin kitaristi Brian May on tunnettu paitsi urastaan muusikkona mutta myös astrofyysikkona. May on kertonut tuoreessa Sky Newsin haastattelussa, että ensin pitäisi hoitaa maapallon omat ongelmat kuten ilmaston lämpeneminen ennen kuin siirrytään avaruuden valloittamiseen. Haastattelijan tiedustellessa Mayn näkemystä maapallon heinäkuisista ennätyslämpötiloista kertoi May, että hänen mielestään ihmisten tulisi lopettaa maapallon tuhoaminen. Kyse on kuitenkin paljon muustakin kuin lämpötilasta:

”Kyse ei ole vain ilmastonmuutoksesta. On kyse siitä, että saastutamme Maata ja päällystämme sen asfaltilla ja hyvin pitkälle eliminoimme kaikki muut lajit paitsi ne, joista koemme saavamme hyötyä. Mielestäni tarvitsemme suuren muutoksen ajattelutavassamme siinä, miten kohtelemme muita lajeja, joiden kanssa jaamme tämän planeetan.”

Osoittamastaan huolesta ilmastoasioita kohtaan on May ilmaissut kiinnostuksensa myös avaruuteen matkaamisesta, vaikka hän kokeekin olevansa siihen jo hieman liian vanha.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Koko haastattelun pääset katsomaan tästä: