Queen + Adam Lambert OutoKuva

Queenin Brian May ja Eddie Van Halen viettivät yhdessä kostean illan: ”Hän oli asiantuntija juomisessa”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 1.8.2023

Rock-muusikoiden elämään kuuluu usein villi meno, joka sisältää yleensä juhlimista ja alkoholin käyttöä. Monta kirjaa, elokuvaa ja levyä on tehty aiheesta, ja monelle ovatkin tutut tarinat muusikoiden villeistä ja kosteista illanvietoista. Esimerkiksi Mötley Crüen uran villeistä vuosista kertova ”The Dirt” -kirja ja sen pohjalta tehty elokuva on tärkeä osa rock-kuvastoa.

Nyt rock-ikoni Queenin kitaristi Brian May muistelee, kuinka hän vietti erään kostean illan yhdessä edesmenneen kitaralegenda Eddie Van Halenin kanssa. Kaksikko oli nauhoittanut yhdessä ”Star Fleet Project” -nimisen albumin, jonka julkaisemisesta on kulunut jo 40 vuotta.

”Kun olin studiossa Eddien kanssa, olin ihmeissäni. Minun on oltava rehellinen. Olin ihmeissäni. Ajattelin vain ’Mikä uskomaton juttu’… Tuntui kuin olisin ollut Jumalan läsnäolossa. Mukana oli myös tämä puhtaan ilon tunne, kun olin samassa huoneessa tuon kaverin kanssa ja pystyin soittamaan hänelle juttuja ja kuulemaan hänen reagoivan”, May kertoo studiosessioista Expressille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaksikon yhteisestä illasta May kertoo seuraavaa:

”Merkittävin muistoni Eddiestä on juominen hänen kanssaan hänen keikkansa jälkeen. Hän oli asiantuntija juomisessa. Minä ajattelin, että kyllä minäkin pystyn tähän. Seuraavaksi muistan olleeni lattialla hänen kylpyhuoneessaan, kun olin lyönyt pääni lavuaariin. Olin höyhensarjalainen, mutta meillä oli hauskaa!”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy