Queenin Brian May kommentoi cancel-kulttuuria: väittää lehdistön kuitenkin vääristäneen hänen kommenttejaan transsukupuolisista

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 29.11.2021

Legendaarisen rockyhtye Queenin kitaristi Brian May antoi hetki sitten kommentteja brittiläiselle ITV-televisioverkostolle. May kommentoi eri lähteiden, kuten esimerkiksi Ultimate Classic Rockin mukaan muun muassa cancel-kulttuuria kritisoivaan sävyyn.

May vastasi seuraavasti kysymykseen siitä, miten Queen saavuttaisi suosiota, jos se olisi perustettu näinä aikoina:

”Olen varma, että meidän olisi pakko olla erivärisiä ja eri sukupuolta olevia ihmisiä ja transhenkilö – mutta elämän ei tarvitse olla sellaista. Voimme olla erilaisia. Sukupolvemme teki paljon virheitä, mutta kaikki meidän sukupolvessamme eivät olleet väärässä, eivätkä kaikki tässä sukupolvessa ole oikeassa. Monet sukupolvemme ihmiset, joita syytellään, ovat itse asiassa tehneet elämässään paljon hyvää.”

Tämän jälkeen May kertoo olevansa huolissaan niin kutsutusta cancel-kulttuurista:

”Olen huolissani cancel-kulttuurista. Mielestäni osa siitä on hyvää, mutta se tuo mukanaan myös huonoja asioita ja epäoikeudenmukaisuutta. Ajattelemme eri tavoin, mutta ne eivät välttämättä olle huonompia tapoja.”

Nyt May on kuitenkin sosiaalisessa mediassa päättänyt hieman selventää kommenttejaan, jotka nostattivat netissä keskustelua. May kertoo Instagramissa, että ”lehdistön korppikotkat” vääristelivät hänen sanomisiaan.

”Eräs toimittaja väijyi minua ja piiritti minut täydellisesti taannoisessa ITV:n tilaisuudessa. Ja se on johtanut lukuisiin lehtijuttuihin, joissa annetaan ymmärtää, että olen epäystävällinen trans-ihmisiä kohtaan. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Sanojani vääristeltiin hienovaraisesti. Minun olisi pitänyt tietää paremmin kuin puhua noille saalistaville lehdistökorppikotkille”, May kirjoittaa ja jatkaa:

”Pyydän vilpittömästi anteeksi kaikilta, joita kirjoitukset ovat loukanneet. Sydämeni on kuten aina avoin kaikenvärisille ihmisille, kaikille uskontokunnille, kaikille sukupuolille ja seksuaalisuuksille, kaikenmuotoisille ja -kokoisille – ja kaikille olennoille. Me kaikki ansaitsemme kunnioitusta ja tasa-arvoisen paikan tässä maailmassa. Kiitän kiitollisena kaikkia teitä, jotka olette astuneet puolustamaan minua viime päivinä. Se merkitsee niin paljon, että luotatte minuun.”