R.O.C.K. – Mirror Ball & Red Lights

Kotimainen on saanut valmiiksi debyyttialbuminsa. Albumi julkaistiin yhtyeen oman levymerkin kautta ja jakelijana toimii Bam. Kyseessä on yhtye, joka sekoittaa musiikissaan poppia, metallia ja rockia.

Levyn aloittaa ”Here Comes The Music” niminen kappale, joka on myös singlenä julkaistu. Omat odotukseni levyltä olivat jotakuinkin räkäisen hardrockin ja ns. ”äijärockin” välimaastossa. No, nämä odotukset murskattiin heti kärkeen. Avauskappale lähtee nimittäin hyvin tekno-pop henkisellä syntikka soundilla käyntiin. Tähän kun vielä lisätään kappaleen sanoitukset jotka menevät tyyliin, ”Hey Pretty Pretty Girl, I Like The Way You Move Your Body”, alkaa käsi hapuilemaan väkisinkin stop nappia soittimesta. Mutta annetaan nyt yhtyeelle mahdollisuus.

Seuraava kappale on pelottavasti nimeltään, ”Dance (Before The Night Is Over)”. Kyseinen kappale avaa levyn kuitenkin aivan uudella tasolla ja esittelee hyvinkin mielenkiintoisen yhtyeen. Soittopuolella ei juurikaan valittamista löydy ja vokalistikin hoitaa tonttinsa erinomaisesti. Levy on nauhoitettu Anssi Kipon toimesta Astia studiolla ja sounditkin ovat sen mukaisesti kohdallaan. Tähän kun lisätään vielä yhtyeen kieliposkessa tekemisen meininki, alkaa lopputulos olemaan yllättävänkin toimiva. Yhtyeen parhaita puolia ovatkin sen ehdoton ”bile-meininki” ja rento suhtautuminen omaan musiikkiinsa. Nimittäin jos yhtye olisi sortunut vaikka Poets Of The Fall tyyliseen ”vakavampaan” tyylisuuntaan, ei se olisi varmastikaan näin viihdyttävä.

Levyllä on paljonkin tarttuvia melodioita ja jo muutaman kuuntelukerran jälkeen huomaakin levyn kappaleiden soivan väkisinkin päässä. Levyä kuunnellessa hyväntuulisuus pysyy yllä koko ajan ja hymy hiipiikin vähän väliä kuuntelijan kasvoille. Toisaalta hymy saattaa johtua myös kappaleiden sanoituksista, mutta mikäs siinä jos kokonaisuus toimii ja paketti on viihdyttävä.

R.O.C.K. on myös siitä hieno yhtye, että se uskaltaa rikkoa genrejen rajoja niin härskisti. Se haastaakin kuulijansa todella imelillä syntikka soundeilla yhdistettynä reippaaseen rokki poljentoon. Ei tämä aivan allekirjoittaneen ominta musiikkia ole, mutta pirtein tapaus omassa pop-rock genressään. Tämä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen yhtye niin rokkareille, poppareille kuin miksei jopa metallinkin ystäville. Omiksi suosikeiksi albumilla nousivat kappaleet ”Greatest Love Song” ja ”Venomous”.

7/10

Kappalelista:

1.Here Comes The Music
2.Dance (Before The Night Is Over)
3.Rock With Me
4.Greatest Love Song
5.Bye Bye
6.Counting The Stars
7.No Try Only Do
8.Good Grl Gn Bd
9.Venomous
10.Maximum Emotion

www.myspace.com/rockofficial

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua