Rage Against The Machine -basisti Tim Commerford: ”Olemme riippuvaisia yleisöstä”

Suurimpien 90-luvulla maineeseen nousseiden rockbändien joukkoon kuuluva Rage Against The Machine joutui koronaviruksen myötä peruuttamaan viisi peräkkäistä iltaa Madison Square Gardenissa ja esiintymiset Readingissa, Leedsissä sekä Lollapaloozassa sisältäneen, kovasti odotetun paluukiertueensa.

Kiertueelle mukaan oli buukattu myös vuonna 2020 valtavan määrän tunnustusta ”RTJ4”-albumillaan kerännyt hip hop-duo Run The Jewels.

Rautakaupan edestä TooFabin tavoittama RATMbasisti Tim Commerford kertoo, ettei yhtye ole aikeissa taipua esiintymään rajoitetulla yleisökapasiteetilla tai drive-in-tapahtumissa kompensoidakseen menetettyä kiertuettaan:

”Emme muutu ikinä yhdeksi niistä sellouteista, jotka lähtevät keikalle drive-in-teatteriin tai esiintymään sadan tuhannen ihmisen kentälle, jonne vain kymmenen tuhannen ihmisen sallitaan tulla. Sellainen on pelkkää paskaa, eikä Rage lähde koskaan sellaiseen mukaan. Show ei ole hyvä, mikäli yleisö ei pääse täysillä messiin – kokemuksen kuuluu olla kaikille yhteinen.”

Koskien tapahtuma- ja musiikkialan kokemaa suvantoa, Commerford koki muusikoiden ottaneen vastaan kaikista toimialoista suurimman iskun:

”Muusikot potkittiin jorpakkoon. Muusikot, parturit, kuntosalit.. me pääsemme viimeisenä takaisin kehiin. On stressaavaa katsoa Ragea ja pohtia: ’Vittu, me olemme riippuvaisia yleisöstä.’ Keikoillemme tullaan yhtä paljon katsomaan yleisöä kuin itse bändiä, ja me tarvitsemme sellaista. Olemme yksi niitä bändejä, jotka todella tarvitsevat sitä.”

Katso Commerfordin haastattelu kokonaisuudessaan alta: