Rain Of Acid – Lost Souls

Vasta kolme vuotta kasassa ollut Rain Of Acid tarjoilee omakustanne debyytillään melodista death metallia. ”Lost Souls” levy on työstetty Before The Dawnistakin tutun Tuomas Saukkosen valvovan silmän alla, joten tuotanto pitäisi olla kohdillaan. Miten debyytin käy?

Melodista death metallia on todellakin tarjolla ja vielä ihan hyvinkin soitettua sellaista. Komeat riffit soivat hyvin ja tempo on pidetty suhteellisen tiukkana. Syntikoita on käytetään taustalla ja sooloja viljellään hyvin. Soundit ovat todella suttuiset, joten hiljaisella kuunnellessa biisit meinaavat puuroutua. Metallia onneksi kuunnellaan aina täysillä, jolloin puuroutumista ei esiinny niin paljon. Vokaalit ovat perinteistä huutamista ja ne on miksattu todella taustalle, jolloin ne kuulostavat voimattomilta. Uskon kyllä, että vokalisti Esa Uusimaasta lähtee livenä todella kova huuto ja meteli, mutta ”Lost Souls” lätyllä homma ei toimi.

”Lost Souls” levy sisältää paljon tunnelmointia, joka mielestäni katkaisee aina hyvät biisit kahtia. Hitaat ja kauniit melodiat sopivat kyllä bändin musiikkiin, mutta muutamissa biiseissä sitä on vaan liikaa omaan makuuni. Levyn parhaimpia biisejä ovat kolmantena tuleva lyhyt rymistely nimeltä ”The End” sekä komealla kitaroinnilla alkava ”Insanity”. Molemmissa biiseissä bändi on tiukimmillaan ja kaikki osat tuntuvat olevan kohdillaan.

Rain Of Acidin debyytti kärsii sinänsä vain pienistä ongelmista, mutta ne rupeavat häiritsemään useamman kuuntelun jälkeen siinä määrin, että niistä on pakko verottaa. Seuraavalla levyllä vokaalit selvästi kovemmalla, suttuisuus pois soundeista sekä turha tunnelmointi minimiin. Rain Of Acid on nuori bändi, jolla hyvä idea musiikissaan, joten tästä bändistä tullaan kuulemaan myös tulevaisuudessa.

5/10

Kappalelista:
01.Stone
02.Streets Of Manala
03.The End
04.Jesus
05.Shore Stone Field
06.Morbid Curiosity
07.Insanity
08.Stain Of Jester
09.Rain
´
http://www.myspace.com/rainofacidband

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua