”Raised On Radio” on tribuuttialbumi monelle rockin suurnimelle ja samalla katsaus Ronnie Romeron musiikillisiin taustoihin

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 31.5.2022

Ronnie Romero on tehnyt ihastuttavan tuotteliaan ja hyvänkuuloisen uran solistina. Chileläissyntyinen, nykyisin Espanjassa asustava vokalisti on uransa aikana ollut mukana niin Rainbow’n, Michael Schenker Groupin, The Ferrymen ja Sunstormin rivistöissä. Tänä keväänä Romero julkaisi esikoissooloalbuminsa, joka poikkeuksellisesti sisältää pelkästään cover-kappaleita. Kun kappalelistalta löytyy uudelleensovituksia niin Queenin, Bad Companyn, Foreignerin kuin Led Zeppelin suunnilta, ei levyyn voi olla tarttumatta hienoista intoa puhkuen.

Kuten arvata saattaa, kappaleet eivät ole päätyneet sattumalta pitkäsoitolle, vaan ne on valikoitu harkitusti. Romeron omien sanojen mukaan kyseessä ovat kappaleet, jotka ovat auttaneet häntä kehittymään solistina vuosien aikana. Kun kappalelistaa katsoo, voi huomata että Romeron innoittajina ovat toimineet monet klassisen rockin suurnimet. Luonnollisesti, kappaleiden alkuperäinen äänimaisema ja tunnelma on pyritty säilyttämään mahdollisimman lähellä alkuperäistä, kuitenkin niin että Romero tuo äänellään oman leimansa.

Erikoista kyllä, vaikka kappaleet ovat lähtökohtaisesti hyvin erilaisia, on Romero onnistunut muun yhtyeen avustuksella saamaan kokonaisuudesta yllättävän eheän. Tässä on toki edesauttanut sekin, että valikoidut kappaleet ovat pääasiassa balladeja, kuten ”I Was Born To Love You” ja ”Girl On The Moon”, tai verkkaisesti eteneviä raskaita poljentoja, kuten ”Carolina County Ball” ja ”Gypsy”. Oman jännittävän lisänsä pitkäsoiton kuunteluun antaa tietenkin Romeron ja muun yhtyeen harteille lastatut odotukset. Miten taipuvat esimerkiksi ikoniset ”All Along The Watchtower” ja ”Since I’ve Been Loving You”?

Hyvinhän ne Romerolta ja muulta yhtyeeltä taittuvat, siitä ei ole epäilystäkään. Pätevä vokalisti on todistanut lukuisilla albumeilla olevansa taidokas solisti, eivätkä tämänkään pitkäsoiton suoritukset petä odotuksia. Se on kuitenkin todettava, ettei kuuntelukokemus ollut aivan niin tajunnanräjäyttävä kuin olisi toivonut. Esimerkiksi viime vuonna julkaistulla The Ferrymenin ”One More River To Cross” -pitkäsoitolla Romero teki useammalla kappaleella uskomattoman hengästyttäviä laulusuorituksia. Tällä pitkäsoitolla yhtä moneen erinomaiseen suoritukseen ei ylletty, vaikka esimerkiksi Queenin, Uriah Heepin ja Led Zeppelinin kappaleiden tulkinnat olivatkin erittäin onnistuneet.

”Raised On Radio” on nimensä mukaisesti kuin kokoelma kappaleita, jotka ovat kasvattaneet Romerosta sellaisen vokalistin kuin hän nykypäivänä on. Albumi toimii niin tribuuttina klassisen rockin suurnimille kuin kappaleiden päivitettynä versiona Romeron äänellä. Vokalistille on annettava kiitosta vaikuttavasta suorituksesta, kuten myös siitä, että hän tekee osaltaan rockin historiaa tutuksi tuoreimmille sukupolville.

Kappalelista:

1. Sin’s A Good Man’s Brother (Grand Funk Railroad)

2. Backstreet Love Affair (Survivor)

3. No Smoke Without a Fire (Bad Company)

4. I Was Born To Love You (Queen)

5. Play The Game Tonight (Kansas)

6. Carolina County Ball (Elf)

7. Girl On The Moon (Foreigner)

8. Gypsy (Uriah Heep)

9. Voices (Russ Ballard)

10. All Along The Watchtower (Bob Dylan)

11. Since I’ve Been Loving You (Led Zeppelin)

https://www.facebook.com/ronnieromeroofficial

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen