Rakkauden täyteistä vampyyrirockia – Arvostelussa True Lovers – ”Blessed Are The Lovesick”

Ravage Ritualista tutun Mikko 13:ta sooloprojekti -debyyttialbumi ”” julkaistaan tänään perjantaina 28.5. Julkisuuteen on vuosien saatossa pudonnut useita singlejä, joista ensimmäinen oli vuonna 2018 julkaistu ”My Own Worst Enemy”, joka myös toimii levyn avausraitana. Seuraava single, ”Phoenix Down”, julkaistiin viime vuoden lokakuussa ja vielä tämän vuoden puolella julkaistiin singlet ”Enforcer” sekä ”Heavy Tears”. Maistiaisia on siis tipahdellut melko runsaasti.

True Loversia voisi luonnehtia moderniksi vampyyrirockiksi, josta kuitenkin löytyy viitteitä niin punkkiin kuin elektroniseen musiikkiin. Teemat pyörivät vahvasti rakkauden ja sen eri variaatioiden ympärillä, kuten yhtyeen sekä uuden levyn nimestä voi päätellä.

Levyn kappaleet voi jakaa käytännössä kahteen osaan: singleinä julkaistut kappaleet nojaavat enemmän ”perinteisen” rockin suuntaan, kun taas viisi muuta kappaletta ovat selkeästi enemmän kallellaan elektronisen musiikin suuntaan. Toki kaikki kappaleet voi niputtaa vampyyrirockin alle, mutta henkilö, joka ei ole perehtynyt tähän genreen, jaottelee kappaleet edellä mainitulla tavalla.

Molemmista leireistä löytyy kyllä kuunneltavaa, mikäli omaa musiikkimakuaan haluaa laajentaa tähän ei niin tunnettuun genreen. Varsinkin singleistä ”My Own Worst Enemy” vangitsee rytmillään ja energiallaan kuuntelijan ensi puraisulta. Toinen maininnan arvoinen single on ”Enforcer”, jonka rouhea kitarasaundi tuntuu nousevan suoraan helvetistä ja on hienoisessa psykedeelisyydessään mielekästä kuunneltavaa.

Myös toisesta leiristä nostaisin kaksi biisiä esille. Ensimmäinen on ”Royalty”, joka rytmillään ja hämyisyydellään voisi toimia minkä tahansa tanssilattian vangitsijana. Myös ”Black City” kannattaa tarkastaa sen rouhean basson sekä repivän kertosäkeen takia.

Kokonaisuutena levy on hieman kaksijakoinen, toisaalta jokainen kappale on uniikki ja täynnä mielenkiintoisia nyansseja, mutta toisaalta taas tuntuu, että jonkinlainen viimeinen niitti jää puuttumaan. Kyseessä voi toki olla elektronisten elementtien mukaan tuominen varsin rouheaan rockiin, johon oma korvani ei ensimmäisellä viidellä kuuntelulla aivan tottunut.

Kyseinen levy kannattaa ehdottomasti katsastaa, mikäli halajaa omaan soittokirjastoon todella omalaatuista ja massasta erottuvaa musiikkia. Levy erottuu edukseen laulun ansiosta ja jo pelkästään sen takia kannattaa antaa True Loversille mahdollisuus. Useamman kuuntelukerran levy vaatii, mutta toisaalta niinhän monet taideteokset vaativat.

6½/10

Kappalelista:
1. My Own Worst Enemy
2. Bleeding Heart
3. Enforcer
4. Royalty
5. Phoenix Down
6. Rain City
7. Black Tiger
8. Night Sky
9. Heavy Tears

Kommentoi julkaisua