Rämäpäistä rokkia Tampereelta – arvostelussa Holy Villainin ”Black & White”

No kyllä Tampereelta tulee muutakin kuin perus suomirockia! Kolme muusikkoa, VP Leinonen (laulu), Antti Saastamoinen (basso) ja Juuso Laaksonen (rummut), päätti käyttää koronaeristyksen hyödyksi ja luoda jotain uutta – nimittäin Holy Villainin. Yhtye on niin tuore, ettei heillä ole some- tai kotisivuja, eikä mistään löydy juurikaan tietoa koko yhtyeestä. Ei ole selvää, onko yhtye niin uusi tulokas, ettei niitä ole ehditty luomaan, vai halutaanko tällä pitää tiettyä mystisyyttä yllä. Toivottavasti yhtye kuitenkin loisi jossain vaiheessa jonkinlaisen yhteydenpitokanavan faneihinsa, joita varmasti alkaa tämän EP:n levittyä kertyä.

Holy Villainin debyytti-EP:n käynnistää ”Sun Won´t Shine”, joka edustaa aika lailla perinteistä rokkipörinää – kuitenkin hyvillä viboilla. Puolestaan mystisesti alkava ”Amplified” vie kuuntelijan New Yorkin räkäisille rokkiklubeille. Ensimmäisen raidan rämäpäisyys on kuultavissa myös tässä kappaleessa.

”Black & Whiten” kolmas biisi on EP:n nimikkobiisi, jonka introssa laulajan äänestä välittyy liiallinen yritys, mikä saattaa aluksi jopa latistaa biisiä. Onneksi kertosäkeeseen mennessä tätä ei välttämättä pidä ongelmana, ja kappaleesta muodostuukin yksi parhaimmista, joita tämä yhtye voi kuuntelijalle tarjota. Kertsin taustalla kuuluva pianomelodia on nannaa korville.

Jos pitäisi selittää, mitä on hipsterirokki, niin sanoisin sen olevan Holy Villainin ”LoneSong”. Kitarasoolo on kuitenkin miksattu jotenkin tuhnuisen oloiseksi, ja sumuisuus peittää siitä aivan liikaa. Onneksi tuhnuiset soundit jätetään taakse ja otetaan vastaan raita numero viisi – kappale, josta olin aivan fiiliksissä! Veikkaisin, että jos Hanoi Rocks olisi perustettu 2020-luvulla, se kuulostaisi ehkä aika lailla tältä. ”News Today” on ihanan melodinen biisi, jonka tyylisiä voisi kuunnella tältä yhtyeeltä enemmänkin.

Holy Villainin ”Black & White” on hitaasti lämpenevä kokonaisuus. Siinä on menevää rockia, mutta sudenkuoppiakin on havaittavissa. Ensimmäiseltä kuuntelukerralta jää jotenkin ristiriitaiset fiilikset. Soundimaailma on kunnossa (tuhnuista kitarasooloa lukuun ottamatta), mutta kappaleista paistaa läpi liiallinen yritys. Mielenkiinnolla kuitenkin jään seuraamaan, mitä tästä yhtyeestä tulee, sillä vaikuttaa varsin potentiaaliselta.

 

7½ / 10

 

Kappalelista:
1. Sun Won´t Shine
2. Amplified
3. Black & White
4. LoneSong
5. News Today

 

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua