Rammstein hankki lippuja ylihintaan myyvälle Viagogo:lle kiellon myydä lippuja yhtyeen vuoden 2023 Euroopan-kiertueelle

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.10.2022

Viagogo on varmasti tuttu nimi monille konserttilippuja ostaville. Lippujen jälleenmyyntiin erikoistunut sivusto on surullisenkuuluisa tapauksista, joissa konsertteihin on myyty ylihinnoiteltuja lippuja ja joskus jopa lippuja sellaisiin konsertteihin, joita ei ole olemassakaan.

Nyt saksalainen industrial metal -jättiläinen Rammstein on yhteistyössä oman lakitiiminsä kanssa saanut hommattua IQ Magin julkaiseman artikkelin mukaan Viagogolle kiellon myydä lippuja yhtyeen tulevalle ensi vuonna tapahtuvalle Euroopan-kiertueelle.

IQ Magin mukaan Hampurin aluetuomioistuin on antanut Rammsteinin ja eurooppalaisen promoottorin MCT Agenturin hyväksi päätöksen, jonka mukaan Eventim on ainut kanava missä saa myydä lippuja yhtyeen tulevalle Euroopan-kiertueelle virallisesti. Päätöksessä viitataan toukokuussa 2022 käyttöön otettuihin kuluttajansuojamääräyksiin, joita tuomioistuin katsoi Viagogon selvästi rikkoneen.

Rammsteinia sekä MCT Agenturia jutussa edustanut asianajaja Sebastian Ott kertoo päätöksestä seuraavaa:

”Ostajat eivät usein ymmärrä, etteivät he osta lippujaan järjestäjältä vaan toissijaisilta lippumarkkinoilta. Lainsäätäjä on tunnustanut tämän puutteen ja toiminut korjatakseen sen. Olemme iloisia, että Hampurin käräjäoikeus on samaa mieltä kanssamme ja kieltää johdonmukaisesti uuden lain rikkomisen.”

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Rammstein käy taistelua Viagogoa vastaan sillä yhtye haki myös vuonna 2018 Hampurin aluetuomioistuimelta kiellon samaiselle sivustolle myydä lippuja ylihintaan bändin vuonna 2019 tapahtuneelle Euroopan-kiertueelle.