Random Mullet – Capturing Moments

Vuonna 2004 Oulussa perustettu Random Mullet ilmoittaa soittavansa hybridi metallia, eli jotain progressiivista on varmasti luvassa. Bändi on julkaissut aikaisemmin jo neljä omakustannetta ja nyt arvostelun saa heidän uusin julkaisu ”Capturing Moments”.

Aikamoinen sekamelska onkin nyt tarjolla, sillä bändin tuotanto vaihtelee hirveällä tahdilla jenkkimetallista, lovemetallin kautta extreme metalliin ja Stam1naan, tönäisten perinteisempään metalliin. Kaikkea tätä on mahdollista kuulla yhdessä biisissä, mutta onneksi kappaleissa on muutama pääasiallinen tyyli, joita sitten sekoitellaan. Luova hulluus on näköjään taas karannut kaapista ja se kurja on päässyt nauhoittamaan biisejä – ”Capturing Moments” on äärettömän hämmentävä.

Soundillisesti ammattimainen tuotos sisältää korinaa, puhdasta laulua, saksofonia, syntikoita, tiukkaa riffittelyä ja äänisampleja. Soittimet ovat yllättävän hyvin tasapainossa ja tuotannollisesti teos on vallan mainio. Harmi vaan että levy uhkaa aiheuttaa migreenikohtauksen.

Kappaleissa on todella paljon tavaraa ja osia, joten biiseistä on vaikea saada otetta. Kappale voi alkaa todella tiukalla paahdolla, mutta biisin loppuessa on korviin työnnetty niin paljon elementtejä, että alun tiukka rymistely on jo unohtunut. Onhan tämä todellakin aidon erilaista matskua, mutta menee kyllä nyt pahasti yli ymmärryksen. Tähän kun lisätään se, että useat biisit kuulostavat aivan eri bändiltä, on kasassa levy jota ei voi kuunnella kerralla läpi.

Hyvästä tuotannosta ja tiukoista riffittelyistä isot plussat, mutta levy voi olla paatuneellekin proge-fanille liikaa.

4/10

Kappalelista:
1 Stalenova
2 Random Mullet
3 Leaving Pictures
4 Clown Bipolar!
5 Bad Blood
6 Capturing Moments

http://www.randommullet.com/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua