Kuva: Emma Grönqvist

Ranger julkaisee vallankumouksellisen albumin – luvassa speed metalia sekä suomeksi että englanniksi

Kirjoittanut Niko Kuusela - 18.11.2022

Kotimaisen speed metalin airut Ranger julkaisee seuraajan vuoden 2016 ”Speed & Violence” -albumilleen. Kolmas täyspitkä kantaa nimeä ”Ylös raunioista/Risen from the Ruins” ja sen julkaisee joulukuun 9. päivä Ektro. Musiikkibisnekseen ja ammattilaisten studioihin totaalisen kyllästymisen takia kotistudiossa nauhoittaminen oli ainoa vaihtoehto ja levy jatkaa muutenkin edellisvuonna ilmestyneen ”Insurgency”-demon viitoittamalla tiellä. Albumi onkin sekä uuden ajan alku että paluu juurille ympyrän sulkeutuessa, vaikka katse onkin suunnattu samalla tiukasti tulevaisuuteen.

Levyn pohjaraidat on nauhoitettu kahdestaan, mutta kappaleissa kuullaan vierailijoita mm. yhtyeen live-kitaristina jo vuosia vaikuttanutta Atte Nikkua ja Obnoxious Youthin John Finnea kitarasooloissa sekä Iiro Karttusta (Emissary) että Chevalierin Emma Grönqvistia ja Sebastian Bergmania kööreissä.

Yhtye kertoo tulevasta julkaisusta seuraavaa:


”Olimme jo pitkään miettineet suomeksi laulamista ja tällä kertaa päätimme tehdä levystä sekä suomen- että englanninkieliset versiot. Sanoitukset kumpuavat nykyisestä maailmantilanteesta ja halustamme purkaa tyytymättömyyttämme asioihin kuten yltyvään militarismiin, työttömyyteen ja yleisesti elämään kapitalistisen tuotannon rattaissa. Tärkeiden teemojen käsittely tuntui luontevimmalta äidinkielellä, mutta halusimme tehdä sanoman selväksi myös kansainväliselle yleisölle.

Halusimme myös laajentaa ilmaisuamme musiikillisesti. Tämä kuuluu jo instrumentaatiossa, sillä esimerkiksi rumpujen soittoon yhdisteltiin elektronisia soundeja sekä rumpukonetta. Thereminia ja ilmakivääriä ei myöskään ole aiemmin levyillämme kuultu.

Ranger on noussut raunioista!”

”YLÖS RAUNIOISTA/RISEN FROM THE RUINS” -BIISILISTA

 1. Ylös raunioista
 2. Vallankumous
 3. Madot
 4. Palvelija
 5. Putka
 6. Kaupunkisissi
 7. Supervalta
 8. Kansannousu
 9. Risen from the Ruins
 10. Revolution
 11. Worms
 12. Servant
 13. Pigs
 14. Guerrilla
 15. Abuse of Power
 16. Insurgency