Ranger – Where Evil Dwells

Nopeasti promokuvista päätellen näyttää 80-luvun loppupuolta elävältä saksalaiselta metalliyhtyeeltä viiksineen, mutta kyseessä on kuitenkin ihan suomalainen, vuonna 2008 perustettu hevipoppoo Helsingistä. ”” on yhtyeen ensimmäinen kokonainen albumi yhden kokoelman, muutaman demon ja EP:n jälkeen.

Edellä mainittu kokoelma on nimeltään ”Skull Splitting Metal!”, ja se niputtaa bändin demot ja EP:t saman katon alle ja on kyllä ehdottomasti katsastamisen arvoinen julkaisu, jonka löytää mm. Spotifyn kautta. Siitä saa hyvän yleiskuvan, millainen metallibändi Ranger on.

Vanhan koulukunnan speed- ja heavy-vaikutteita yhdistelevä Ranger ei paukkuja säästele, sillä jo ensimmäisestä biisistä ”Defcon 1” lähtien ladataan täyslaidallinen metallia kuulijan korvakäytäviin. Hengähdystaukoja levyllä ei ole! Eikä niitä kyllä liiemmin kaivatakaan. Kyseessä on genrelleen uskollinen julkaisu, ja yhtyettä voisikin kutsua leikkisästi Suomen Megadethiksi. Dave Mustainen omintakeiseen ääneen ei laulaja-basisti Dimi Pontiac pyri, vaan miehellä on oma tyylinsä, vaikka vaikutteet kyllä paistavat läpi.

Mukavaa tietenkin on, että Suomesta ponnistaa vanhan koulukunnan edustajia, joilla on paketti kasassa. Levykin on niin ikään ehjä paketti, ja suurin osa sen biiseistä iskee tajuntaan heti ensimmäisestä sekunnista. Kappaleista ”Phantom Soldier” on omaan korvaan liian sahaava. Himpun yli kymmenminuuttinen nimibiisi ”Where Evil Dwells” ei edes häiritse pituudellaan vaan rakentuu alusta loppuun todella upeaksi metallikappaleeksi. Muut biisit ovat kaikin puolin esimerkillistä speed/heavy metal -rallittelua.

Vaikka yhtye edustaakin mennyttä aikaa, niin soundi on omalla tavallaan tuore. Maastamme ei nyt kovin hirveästi ponnista tiettyjen klassikkogenrejen edustajia, joten Ranger kyllä kuuluu ehdottomasti levyhyllyä koristamaan vaikka sinne vanhojen Megadeth-levyjen viereen tai vaikka sekaankin. ”Where Evil Dwells” on kaiken kaikkiaan hyvin tuotettu ja hienosti suoritettu albumi, joka lähes 40-minuuttisen kestonsa päätteeksi täytyy laittaa soimaan uudelleen.

HUOM!!! Julkaisu on saatavilla normaalien CD- ja vinyylipainosten lisäksi myös C-kasetilla, mikä on jo kuriositeetti sinänsä.

8½/10


Kappalelista:
1. Defcon 1
2. Deadly Feast
3. Phantom Soldier
4. Dead Zone
5. Black Circle (S.Y.L.S.)
6. Where Evil Dwells
7. Storm of Power

http://rangerheavymetal.bandcamp.com/

www.facebook.com/rangerheavymetal

Kirjoittanut: Jarmo Hänninen

Kommentoi julkaisua