Rap metalia asenteella: Helsinkiläinen Memoirs of Protagonist julkaisi debyyttisinglen ”As Above, So Below” musiikkivideon kera

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 5.7.2019

Helsinkiläinen melodinen death metal -yhtye Memoirs of Protagonist yhdistää skandinaavisen metallin räpin tarinan kerrontaan. Bändi julkaisi tänään debyyttikappaleensa nimeltä ”As Above, So Below” Inverse Recordsin kautta.

Yhtyeen jäsenet kertoivat projektistaan:

”Ideana koko projektia lähdettiin työstämään ensin melodisena death metal -bändinä mutta monien eri testailujen jälkeen päädyttiin kokeilemaan räp-vokaaleja. Yllättävää kyllä räp hieman tummemmalla lyriikalla puhutteli sopivassa määrin, niin päätimme antaa sille mahdollisuuden.”

Memoirs of Protagonistin molemmat perustajajäsenet Joakim Lindholm sekä Niko Aromaa ovat satanistisessa extreme metal -bändi Dark Archivessa. Sen lisäksi Lindholm soittaa muun muassa death metal -yhtye Neurosurgeryssä. Aromaa vokalisoi puolestaan melodisessa death metal -bändi Progeny of Sunissa. Kumpikaan  artisteista ei ole aiemmin ollut tekemisissä rap-musiikin kanssa, joten tilanne oli molemmille sinällään uudenlainen.

Yhtye kitaristi-basisti Joakim Lindholm kertoo singlestä:

”Rakastan melodioita, mutta Dark Archivessa ei ole niin paljoa tilaa Amorphiksen ja Swallow The Sunin tyylisille melodioille. Ne ovat olleet niitä bändejä, joista on haettu ideaa soundipohjaan ja tunnelmiin.”

”Olemme molemmat hyvin yllättyneitä lopputulemasta. On rap-vokaaleja, brutaalejakin kohtia, jotka eivät ensimmäisenä tule mieleen biisin yleisilmeeseen sopivaksi. Tulevaisuudessa varsinkin rap-osuuksia tullaan tekemään nopeammiksi, rytmillisiä breakdowneja yms. unohtamatta kuitenkaan melodista taustaa. Myöskin vokaalien hyökkäävyyttä ja tematiikkaa tullaan työstämään entistä pimeämmäksi, jota ainakaan rap-maailma ei ole niin paljon käsitellyt.”

Bändi kiteyttää vielä fiiliksensä:

”Toivottavasti pidätte tästä, tämä on todellakin ollut kaukana meidän omalta mukavuusalueelta. Mutta olemme todella pitäneet tästä haasteesta ja uusista nyansseista. Kuunnelkaa ja nauttikaa videosta! Lisää on tulossa!”

Luetuimmat

Uusimmat