Rapiat 30 vuotta vanha bändi julkaisi debyyttialbuminsa – arviossa Wizards of Hazardsin ”End of Time”

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 4.3.2021

Keski-Suomen Laukaalta kajahtaa tuomitseva huuto ylle muun Suomen maan, ja miksei kaukaisemmillekin rannoille. Wizards of Hazards tarjoilee siis doom-henkistä perinteistä heviä kaikelle kansalle. Kyseessä on todellisia konkareita, sillä bändin esiaste perustettiin jo niinkin kauan aikaa sitten kuin 1989. Hitaasti kypsytelty ”End of Time” on yhtyeen debyyttitäyspitkä ja se julkaistiin vuoden 2020 lopulla. Esimakua saatiin jo alkuvuodesta 2020 mainion ” Blind Leads the Blind” -EP:n muodossa. Anssi Kipon toimesta Astia studiolla äänitetty, miksattu ja masteroitu lätty kunnioittaa 1970-lukua ja on alusta loppuun saakka saatettu maailmaan analogisesti.

Kehua täytyy ihan erikseen levyn soundeja ja äänityssessioita johtanutta Anssi Kippoa, sillä juurevan rouhea soundimaailma on likipitäen täydellisesti onnistunut. Myös bändi onnistuu, sillä biisimateriaali on, jos nyt ei aivan täydellistä, niin ainakin erittäin hyvää. Kaikesta huomaa, että yhtyeellä on kokemusta. Tasapainoinen albumi toimii lajissaan erinomaisesti. Esiin allekirjoittanut nostaisi kappaleet ”Masters of Dread”, ”Ivory Towers”, ”Children of the Damned” ja ”Boots of Lead”. Loputkin kappaleet toimivat tahoillaan aivan mallikkaasti.

”End of Time” on erinomainen heavy doom -lätty, jossa yhdistyvät täydellinen analoginen soundimaailma ja varmaotteinen musisointi. Wizards of Hazards on lajissaan laadukas yhtye, ja toivon, että tämä huomataan laajemmaltikin.

8½/10

Kappalelista:

1. Masters of Dread
2. Ivory Towers
3. Children of the Damned
4. Witching Sabbath
5. Stoning
6. Boots of Lead
7. Horn of Plenty
8. End of Time

Wizards of Hazards Facebookissa