Raskaan musiikin koelaboratoriolta Mangoolta kolmas albumi joulukuussa

Mangoo, kuva: Petri Vilén

Melodisen raskaan musiikin eteläisen länsirannikon sanansaattaja ja jo kaksi albumia julkaissut Mangoo on valmistellut tänä vuonna kolmatta studioalbumiaan, joka näkee päivänvalon 8. joulukuuta. Tulevalta ”The Heat” -albumilta kuullaan tänään esimakua, kun bändi julkaisee Atte Heinosen ohjaaman ”Relief”-videon ja -biisin, joka on tsekattavissa YouTubessa:

Mangoo julkaisi ”Neolithic”-debyyttialbuminsa vuonna 2009 ja päätyi pian Small Stone -levymerkille, joka julkaisi yhtyeen toisen ”Neverland”-pitkäsoiton vuonna 2012, jolloin bändi päätyi myös Metal Hammerin vuoden parhaimpien albumien kriitikkolistoille.

Bändi yhdistelee omalla tavallaan stoneria, grungea, klassista hevirockia sekä progressiivista psykedeliaa, joten tiukat musiikilliset raja-aidat ovat ”tässä touhussa vain tiellä”. Omaehtoinen toimiminen näkyy myös ”Relief”-videolla:

”Tämä on itselleni tavallaan aika henkilökohtainen teos. Mä tulkitsen, että tää biisi kertoo jollain tavalla tunteenpalosta ja intohimosta. Tää työ on ajanut mut piippuun pariin otteeseen, mutta silti tää on sitä, mitä haluan tehdä. Se on varmaan yksi syy, että protagonistiksi tuli loppuun palanut mies. Relief-video on monitulkintainen tarina, ja on ollut hauska huomata, että tätä voi lähestyä esimerkiksi itsetutkiskelun kautta tai vaikka rakkaustarinana”, ohjaaja Atte Heinon kertoo. Videon tuotanto on täysin Aten käsialaa – jopa itse tehty tikari.

”Tämä oli kaikin puolin hauska ja haastava projekti, josta opin paljon uutta. Klaus Gilbertin kanssa oli helppo työskennellä, ja hän teki hyvää duunia kameran edessä”, Heinonen kiittelee jo aikaisemminkin hänen kanssaan samoissa projekteissa työskennellyttä videon pääosan esittäjää.

Bändi allekirjoittaa Heinosen toteutuneen vision ”Reliefistä”.

”Atte Heinonen on lahjakas ohjaaja, joka sai biisin täysin uudelle tasolle tarinankerronnallaan ja visuaalisilla elementeillään. Olemme kiitollisia siitä panoksesta, jonka hän toi käytännössä hyväntekeväisyyshengessä”, bändi muistelee videoprojektia.

www.mangooloid.com
www.facebook.com/Mangooband
www.smallstone.com

Kommentit