Raskasta Joulua -ryhmä julkaisi uuden singlen: mukana mm. Marko Hietala, Tony, Kakko, Jarkko Ahola sekä Elize Ryd

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.11.2021

Triplaplatinaa juuri vuoden 2013 debyyttialbumistaan pokannut Raskasta Joulua -yhtye keräsi porukan kasaan ja äänitti oman versionsa Hear ’n Aid -kollektiivin ”Stars”-kappaleesta. Raskaan musiikin kotimaisista tähdistä kappaleella esiintyvät mm. Marko Hietala, Tony Kakko ja Jarkko Ahola. Kansainvälistä taituruutta kuullaan Amaranthen Elize Rydiltä ja Kamelot-solisti Tommy Karevikilta ja soolo-osuuksilla taitojaan näyttävät Raskasta Joulua -miesten Erkka Korhosen, Tuomas Wäinölän ja Vili Ollilan lisäksi Wintersunin Teemu Mäntysaari. Singlen julkaisee Playground Music Finland. Voit katsoa kappaleesta julkaistun videon tästä:

”Idea kappaleen tekemiseen tuli laulajaltamme Tuple Salmelalta ja ryhdyimme tekemään äänityksiä jo keväällä 2020. Videon tarkoitus oli alunperin olla ajan hengen mukainen koronavideo, mutta kun saimme tiedon, että pääsemme loppujen lopuksi tekemään keikkoja tänä vuonna, muutimme videon konseptin kuva- ja videokollaasiksi aikaisempien vuosien kiertueilta. Tällä tavalla tahdomme muistuttaa itseämme ja yleisöämme siitä, kuinka mahtavaa ja ainutlaatuista elävä musiikki on ja kuinka meidän kannattaa pyrkiä siihen, että saamme tapahtumatoiminnan rullaamaan taas.”

– Raskasta Joulua -idean isä, kitaristi Erkka Korhonen

Suomen suosituimmaksi joulukiertueeksi kasvanut Raskasta Joulua -kiertue starttaa jälleen joulukuun alussa. Jo seitsemättätoista kertaa järjestettävän kiertueen konserteissa esiintyy tänä vuonna ennätyksellisen monta solistia, mukana ovat mm. Marko Hietala, Noora Louhimo ja Elize Ryd. Katso Ouluhallista lauantaina 4. joulukuuta käynnistyvän ja Helsingin Hartwalla Arenalle huipentuvan kiertueen kaikki päivät ja paikat täältä.

Solistit esiintymisjärjestyksessä ”Stars” -kappaleella:
Marko Hietala
Tony Kakko (harmoniat)
Tuple Salmela
JP Leppäluoto
Antti Railio
Pasi Rantanen
Jarkko Ahola
Ville Tuomi
Elize Ryd
Kimmo Blom
Antony Parviainen
Ilja Jalkanen
Tommy Karevik

Soolot:
Teemu Mäntysaari – kitara
Timo Pudas – urut
Tuomas Wäinölä – kitara
Vili Ollila – koskettimet
Erkka Korhonen – kitara

Soittajat:
Erkka Korhonen – kitara
Vili Ollila – koskettimet
Timo Pudas – urut
Erkki Silvennoinen – basso
Mirka Rantanen – rummut

www.raskastajoulua.com
www.facebook.com/raskastajoulua