Raskasta kuunneltavaa – arviossa Undead Propheciesin ”Sempiternal Void”

Undead Prophecies on mielenkiintoinen tapaus. On pakko myöntää, että minulla ei ollut bändistä tietoa ottaesani heidän uuden albuminsa ”Sempiternal Void” arvosteltavakseni. Kävi ilmi, ettei bändistä ole kovin paljon tietoa verkossakaan. Ymmärtääkseni bändin on ollut tarkoitus luoda ympärilleen mystistä auraa. Viikatemies- ja sormusaavekaavut sekä bändin jäsenten nimet kuten Batscum, King-Oscuro ja Necros kertovat bändin meiningistä kuitenkin jo aika paljon.

Undead Prophecies kertoo soittavansa autenttista death metalia Morbid Angelin, Celtic Frostin, Obituaryn ja Deathin hengessä. Ja niinhän se on, että Undead Prophecies on death metal -bändi, ei enempää eikä vähempää. Bändin debyytti ”False Prophecies” soi Deathin “Scream Bloody Goren” ja “Leprosyn” jalanjäljissä. Uusi “Sempiternal Void” soi laaja-alaisemmin, ja bändi on saanut sointiinsa omaleimaisuutta, vaikka vaikutteet ovatkin yhä esillä.

Arvostelu on hieman viivästynyt, sillä minulla oli vaikeuksia kuunnella albumia. ”Sempiternal Void” sisältää raskasta death metalia. Kaikki raskas death metal ei ole raskasta kuunneltavaa, mutta valitettavasti ”Sempiternal Void” on. Albumista ei tahdo saada otetta, ja sen kuuntelu on välillä erittäin työlästä. Ensimmäinen biisi ”I Summon Demons” on lupauksia herättävä. Ikävä kyllä jo kolmannessa biisissä ”Insidious Manipulations” kiinnostus alkaa loppua. Erittäin aggressiivinen, osittain riitasointuinen death metal on vaikea laji. Morbid Angel on kyseisen genren ykkönen, ja bändin levyt onnistuvat pitämään kuulijan mielenkiintoa yllä. Undead Prophecies ei pysty samaan ainakaan allekirjoittaneen kohdalla.

Olen antanut albumille useita mahdollisuuksia ja yrittänyt kuunnella sitä alusta loppuun siten, että oikeasti haluaisin kuunnella albumin loppuun. Jokaisella kerralla mielenkiintoni on kuitenkin herpaantunut ennen loppua. Siltikää tämä ei tarkoita, että ”Sempiternal Void” olisi kelvoton albumi. Yksittäisinä biiseinä bändin musiikki toimii paremmin kuin koko albumin mitalta.

Kokonaisuutena ”Sempiternal Void” yltää kuitenkin korkeintaan hieman keskinkertaisen yläpuolelle. Albumi ei herätä useammankaan kuuntelun jälkeen sitä fiilistä, että jatkamalla kuuntelua musiikki aukeaisi jossain vaiheessa paremmin. Bändissä on kuitenkin potentiaalia, ja ulkomusiikilliset yksityiskohdat sopivat teemaan loistavasti. Ehkä kolmannella albumillaan Undead Prophecies saa myös musiikkinsa laadun esikuviaan lähemmäksi.

5½/10

Albumin kappalelista:

1. I Summon Demons
2. Suffocated/Vanity
3. Insidious Manipulations
4. The Souls I Haunt
5. Unholy Entity
6. Devoured
7. Circle Of Conspiracy
8. Above The Claws Of Doom
9. Throne Of Void

Undead Prophecies Facebookissa

Kommentoi julkaisua