Raskasta rockia ja iskelmää: Iskelmättöbändi RASAlta uusi single ja video ”Tuhkaa” -kappaleesta

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.4.2021

Rasa on metallimuusikoiden ja iskelmälaulajan muodostama ryhmä, joka yhdistelee musiikissaan raskasta rockia ja iskelmää. Tästä ristisiitoksesta syntyvää mahtipontista, melankolista ja tarttuvaa poprockia yhtye kutsuu iskelmätöksi. Yhtye on julkaissut videon uudesta ”Tuhkaa” -nimisestä kappaleestaan ja voit katsoa videon Kaaoszinen ensinäytön kautta tästä:

Bändin laulajan Petrin kommentteja:

”Tuhkaa syntyi samalla tavalla kuin RASAn muukin tuotanto eli yhteisponnistuksena hiljalleen kerroksittain kokoon kasaten. Bändissä on neljä biisintekoon aktiivisesti osallistuvaa jäsentä ja tavaksi on muodostunut, että jokainen halukas rakentaa ideansa biisin rungon päälle omien mieltymysten ja näkemysten mukaan ilman sen tarkempaa suunniteltua yhteistä visiota. Erilaiset soittotaustat tekevät tästä kirjoitustavasta varsin mielenkiintoisen, eikä Tuhkaa -biisin tekovaiheessa kukaan vielä osannut arvata lopputulosta ja hyvä niin. Matka on biisinteossa päämäärää tärkeämpi, vaikka Tuhkaa -sinkun lopputulos onkin bändin mielestä varsin vaikuttava.”

”RASA perustettiin tarpeesta etsiä uusia vesiä musiikillisesti ja pitkään metallia soittaneiden muusikoiden tapauksessa se tarkoitti alkuun kokeilua tehdä musiikkia ilman särökitaroita. RASA on muutaman toimintavuotensa aikana keskittynyt täysin luovaan työhön, jonka myötä julkaisematonta materiaalia on kasassa jo varsin hyvin. Nälkä kasvaa kuitenkin syödessä ja bändin tavoitteena on päästä näkemään lähitulevaisuudessa kuinka RASAn tunnelmointi toimii keikkatilanteessa.”

RASA:
Petri Räikkönen (keikkakitaristina tällä hetkellä Kaija Koo, ent.mm. Milana, Pepe Wilberg, Anna Hanski)
Jaakko Eskelinen (ex-Malummeh, Hwæl)
Ari Levola (ex-One Morning Left)
Veli-Matti Kananen (Kalmah, ex-One Morning Left)
Salla-Mari Kostia (Hwæl)
Joona Kostia (Hwæl)

Bändin eka sinkku ”Valosta Raskas Kivi”:

Sivut:
https://www.facebook.com/rasamusiikki
https://rasamusiikki.fi

Luetuimmat

Uusimmat