Raskasta rockia Vancouverista – arviossa The Mighty Onen ”Torch Of Rock And Roll”

Tim Steinruckilla oli nuorena unelma tulla rock-tähdeksi, ja The Mighty Onen uusimman julkaisun myötä unelma on jälleen askeleen lähempänä. Kymmenen kappaletta käsittävä ”Torch Of Rock And Roll” on luotu rakkaudella rockiin ja pursuaa korvaluita kutkuttavia riffejä. Jos pidät Danko Jonesista tai Foo Fightersista, kannattaa sinun ehdottomasti tutustua The Mighty Oneen.

”Torch Of Rock And Roll” -pitkäsoiton juoni on yksinkertainen mutta toimiva. , joka koostuu vokalisti-kitaristi Tim Steinruckista, rumpali Bob Wagnerista ja basisti Gustavo Valderramasta, luottaa musiikissaan väkivahvoihin riffeihin, melodisuuteen ja ennen kaikkea hyvään asenteeseen. Vaikka The Mighty Onella on oma tunnistettava soundinsa, on kanadalaisyhtyeen äänimaailmasta löydettävissä hienoisia vivahteita niin Motörheadin, Danko Jonesin kuin Foo Fightersin suunnilta. Kanadalaisyhtyeessä yhdistyvät ikään kuin Motörheadin kaltainen räkäisyys ja rosoisuus sekä Foo Fightersin ja Danko Jonesin raivokas, mutta hyväntuulinen ote.

Mitä tulee itse The Mighty Onen uusimman pitkäsoiton sisältöön, on ”Torch Of Rock And Roll” hyvin mukaansa vievä ja yllättäväkin. Kappaleet onnistuvat antamaan kuulijalle uutta pureskeltavaa kerta toisensa jälkeen ja nostavat näin esiin uusia perspektiivejä kanadalaisyhtyeen repertuaarista. The Mighty Onella on myös osaamista yhdistää raskaat ja keveät melodiakulut kokonaisuuksiksi, ilman, että jompikumpi jää toisensa varjoon.

Tämän seurauksena ”Coming Home”- ja ”Disruptor”-kappaleiden kaltaiset turboahdetut vedot mahtuvat olemaan sulassa sovussa ”Burden”- ja ”Darker Side Of Me” -kappaleiden kaltaisten, sentimentaalisten sävellysten kanssa. Ja jos ensimmäisiä kappaleita kuunnellessa et ollut vielä täysin vakuuttunut Steinruckin äänen laaja-alaisuudesta, kuten minä, saat huomata viimeistään ”Kickin’ Stones” -kappaleen myötä, että Steinruckin ääni kyllä taittuu.

Lyhyesti todettuna ”Torch Of Rock And Roll” on hyvin tasapainoinen ja onnistunut albumikokonaisuus, jolta ei jää puuttumaan mitään.

10/10

Kappalelista:

  1. Coming Home
  2. Torch Of Rock And Roll
  3. So High
  4. Disruptor
  5. Burden
  6. Master Of Reality
  7. Darker Side Of Me
  8. My Garden
  9. Kickin’ Stones
  10. When This Is Over

The Mighty One Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua