Rattus – Uudet Piikit

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.10.2007

Jo vuonna 1978 perustettu kotimainen hc-punk yhtye Rattus on urallaan julkaissut läjäpäin seiskatuumaisia EP:itä. Vuonna 2001 Rattus palasi 10:n vuoden tauon jälkeen ja nyt vuonna 2007 on bändi julkaisemassa uutta albumia, joka kantaa nimeä ”Uudet Piikit”.

Rattus on ollut comebackin jälkeen kasassa kuusi vuotta ja tuona aikana on bändi julkaissut yhden albumin, ”Rattuksen”, joka julkaistiin Marraskuussa 2005. Pari vuotta on taas vierähtänyt ja Rattus on palannut uuden ”Uudet Piikit”- nimeä kantavan albumin kanssa. Levy jatkaa siitä minne bändi ”Rattus” levyllä jäi tarjoillen kuuntelijalle rehellistä punkkia Suomalaisilla mausteilla. Levyn suureksi ongelmaksi vain muodostuu sen pitkä kesto (40 minuuttia), joka saa albumin kuulostamaan todella puuduttuvalta viimeiset 10 minuuttia. Vaikka bändi itsessään osaa kyllä asiansa ja on kokenut, ei silti ”Uudet Piikit” tarjoa mitään uutta eikä ihmeellistä punkin faneille.

”Uudet Piikit” on osoitus, ettei Rattuksen comeback ole ollut aivan turha. Bändi jaksaa edelleen takoa rehellistä punkkia, jolla varmasti on oma kuuntelijakuntansa. Bändin faneille julkaisu on varmasti odottamisen arvoinen ja en näe mitään syytä miksei tästä voisi nauttia myöskin uudemmat punkin ystävät, mutta mitää ihmeellistä kiekko ei sinänsä tarjoa.

01. Originaali

02. Viina Ei Petä

03. Puhtaat

04. Suuria Kuvitelmia

05. On Aika

06. Juhlia Ne Saa

07. Orjalaiva Optimia

08. Sidottu Mieli

09. Koira

10. Eikä Tässä Vielä Kaikki

11. Voittajien Leiri

12. TV Ja Perse

13. Saukon Anu

www.rattus.fi