Rautalankaa, surf-kitaroita ja kalmantuoksua – Pääkallo julkaisee ensialbuminsa maaliskuussa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 8.12.2022

Vuosikymmenen taitteessa perustettu Pääkallo tuo suomenkieliseen klassiseen rautalanka- ja rockperinteeseen mystisiä ja kalmantuoksuisia sävyjä, joita olemme tottuneet löytämään lähinnä kansainvälisen metallin undergroundin parista. Surf-kitaroihin, suomalaiseen melankoliaan ja makaabereihin sanoituksiin uskovasta kokoonpanosta löytyy runsain mitoin osaamista, kun muusikoiden taustalta löytyy orkestereita (mm. Deathchain, Jess and The Ancient Ones, Cosmo Jones Beat Machine) occult rockista rämebluesin kautta death metalliin.

Pääkallon julkaisi viime vuonna debyyttisinglensä ”Kuoleman taikaa” ja maaliskuussa on vuorossa kokoonpanon omaa nimeä kantava debyyttialbumi. Sitä ennen kuitenkin esitellään uutta materiaalia tuoreen singlen ”Muodonmuuttaja” muodossa.

-””Muodonmuuttaja” on ehkä tavallaan levyn kiltimpää osastoa, mutta on mielestäni oivallinen ensikuunnelma tulevaa levyä ajatellen. Kappale on hyvä esimerkki tyylien kirjosta joka musiikissamme kukoistaa”, bändin kitaristi ja pääasiallinen säveltäjä Tommi Hoffrén kertoo.

10.3. Pääkallo: ”Pääkallo” CD/LP (ennakkomyyntilinkki)
https://svartrecords.com/en/product/paakallo-paakallo/10910