Rautavaara X:n EP pureutuu suomirockiin yhdistämällä Meksikon, sukkahousut ja Sateenvarjomiehen

Kaarinasta tullaan rinta rottingilla ja pilke silmäkulmassa, kun -yhtye julkaisee tänään bändin nimeä kantavan EP:nsä. Hiili Hiilesmaan (mm. Apocalyptica, HIM) miksaaman EP:n myötä jatkuu jo viime kuussa alkanut ”Omaa & Vierasta” -kiertue, joka rantautuu tällä viikolla Turkuun ja Helsinkiin.

Kun triolla on jo jokunen kilometri takana, omaan musiikkiin on saatu poimittua ne rakkaimmat elementit aina Hassisen koneesta Pink Floydiin. Kuulostaa aika laajalta skaalalta?

”Musiikillisesti koko paletti on käytössä, ja matka on vasta alkanut. Vaikka bändi onkin tosimielellä liikkeellä, niin sanoituksissa on usein vakaviakin aiheita mustan huumorin taustalla”, Pasi Kaukonen kuvailee.

Hän lisää Rautavaara X:n olevan rehdisti suomalainen siitä huolimatta, että vaikutteita ei ole rajattu vain suomirockiin. Oleellinen asia on myös niin sanottu ”X-tekijä”, joka voi olla mitä vain – vaikkapa mystinen Lentoon-videon Sateenvarjomies!

”Lentoon-videon kuvaukset sujuivat varsin mukavasti sunnuntai-iltapäivällä tequilaa juoden. Käsikirjoituksen teemana oli bändin epätoivoinen tilanne Meksikon-keikan suhteen ja opetus siitä, ettei rikos kannata. Eikä Sateenvarjomiestä pääse pakoon.”

Mykkäfilmien maailmassa kieli poskessa koettu seikkailu on nyt katsottavissa tästä:

Ja koko uusi EP on kuunneltavissa Spotifyssä:

”Omaa ja Vierasta” -kiertueen seuraavat päivät ovat:
Pe 5.5. klo 18-20 / Turku – Anniskeluravintola BAARI
La 6.5. klo 18-20 / Helsinki – Zetor
La 13.5. klo 17-19 / Tampere – Ravintola Myllärit

www.rautavaarax.com
www.facebook.com/rautavaarax

Kommentoi julkaisua