Ravage Machinery – The Dystopian Tide

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.11.2011

2004 Rovaniemellä perustettu Ravage Machinery aloitti uransa covereilla mutta vaihtoi nopeasti omiin biiseihin. Bändi on julkaissut vasta kaksi demoa ja nyt julkaisun saa uutukainen omakustanne-ep ”The Dystopian Tide”.

Rovaniemeläinen rähinäremmi pistääkin heti alusta lähtien oikean vaihteen silmään, sillä ensimmäinen biisi alkaa räväkästi blastbeatilla. Vokalistin matala huutolaulanta iskee heikoimmat nurin ja kappaleet ovat raivoa täynnä. Profane Omenin väkivaltaiselta veljeltä kuulostava bändi on onnistunut tekemään itsensä näköistä musiikkia. Tuotanto on todella laadukasta ja runnoville kitaroille on annettu hyvin tilaa. Biisit on kasattu varsin nerokkaasti, ja kun maalailevien kitaroiden perään isketään raakaa death metallia, on arvostelijalla hymy korvissa.

”The Dystopian Tide” kellottaa päälle puoli tuntia ja kappaleita sillä on neljä. Tämä tarkoittaa sitä, että kappaleiden pituudet on neljän ja seitsemän minuutin välillä. Biisit eivät kyllä tunnu erityisen pitkiltä, mikä on taas todiste laadukkaasti tehdyistä kappaleista, jotka eivät toista puuduttavasti itseään.

Lätyn parhaimmaksi biisiksi nostaisin ensimmäisenä tulevan ”Thus I Serve”, joka suoraan sanottuna veti arvostelijan hiljaiseksi, sillä jostain syystä odotin aivan erilaisen kuuloista bändiä. Ravage Machinery todistaa, että hiljaa hyvä tulee. Bändi on kehittänyt oman soundinsa rauhassa ja nyt onkin käsissä aika helmi teos.

9/10

Kappalelista:
01. Thus I Serve
02. Lethal Slavery
03. Collapse To Retaliate
04. March Of The Consumed

http://www.ravagemachinery.com/

Kirjoittanut:Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat