Räväkkää rokkirymistelyä Ruotsista: arvostelussa Hardcore Superstarin ”Abrakadabra”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 8.3.2022

”Abrakadabra” on göteborgilaisen Hardcore Superstarin järjestyksessään 12. studioalbumi. Albumilta on tähän mennessä julkaistu maistiaisina kappaleet ”Catch Me If You Can”, ”Dreams In Red”, ”Weep When You Die”, ”Forever And A Day” sekä viimeisimpänä ”Fighter”.

Bändi on kuulunut omiin suuriin suosikkeihini jo toistakymmentä vuotta. Bändin pari viimeisintä albumia eivät ole olleet kuitenkaan ihan tehosoitossa, joten mietin etukäteen suhtautumistani bändin tulevaan julkaisuun. Helpotuin kuitenkin heti, kun laitoin levyn soimaan.

Albumi potkaistaan käyntiin nimibiisillä ”Abrakadabra”. Jo alkutahdit viipyilevän intron jälkeen kuulostavat hyvinkin tutuille, jos on yhtään tutustunut bändin tuotantoon. Samaa linjaa jatkaa seuraavana tuleva ”Influencer”, jonka myötä olen viimeistään erittäin tyytyväinen kuulemaani. Omaan korvaani albumin heikointa antia edustavat ”Throw A Brick” sekä jo aiemmin julkaistu ”Dreams In Red”, mikä ei todellakaan tarkoita sitä, että biisit olisivat huonoja. Vauhdikas meininki jatkuu läpi albumin, eikä tempoa lasketa ennen kuin viimeinen biisi ”Fighter” on käsillä.

Jocke Bergin persoonallista lauluääntä ja Vic Zinon taitavaa kitarointia on ilo kuunnella. Myös rytmiryhmä Martin Sandvik bassossa ja Adde Moon rummuissa hoitavat oman tonttinsa erittäin mallikkaasti. Albumi on kaiken kaikkiaan ehjä kokonaisuus, ja biiseistä useampikin jää kertakuulemalta päähän soimaan. Albumi ei tarjoa bändin faneille mitään uutta ja yllättävää, mutta miksi hyväksi havaittua reseptiä pitäisikään muuttaa. ”Abrakadabra” on varmasti levy, jonka pariin palaan yhä uudelleen. Se sopii monenlaiseen fiilikseen – niin juhlatunnelmaan kuin adrenaliinin tarpeeseen maanantaiaamuna uuden viikon koittaessa.

Bändi on livenä todella kova, joten kannattaa mennä vilkaisemaan se sopivan tilaisuuden osuessa kohdalle. Tänä kesänä siihen on mahdollisuus ainakin Rock In The City -festareilla Lappeenrannassa ja Sauna Open Airissa Tampereella.

Kappalelista:

  1. Abrakadabra
  2. Influencer
  3. Forever And A Day
  4. Weep When You Die
  5. Give Me A Smile
  6. Catch Me If You Can
  7. One For All
  8. Dreams In Red
  9. Throw A Brick
  10. Fighter