Razzmattazz – Diggin’ For Gold

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 2.3.2017

Nyt kannattaa ZZ Topin ja AC/DC:n musiikista nauttivien kääntää katsettaan tänne päin, sillä Saksasta tulee juuri teille kuuntelemisen arvoinen yhtye: Razzmattazz. Huolimatta vaikeasti lausuttavasta nimestään, joka ei ainakaan minun suussani taivu järkevästi, on yhtyeen musiikki helposti kuunneltavaa rokkia. Kotimaassaan yhtye ei ole jäänyt tuntemattomaksi, sillä Razzmattazzin kaksi edeltävää albumia ovat molemmat pokanneet ”Paras uusi hard rock -albumi” -pystin ”vuoden paras rock -ja pop-albumi” -kategoriasta vuosina 2012 ja 2014. Juuri kun olin lisäämässä tätä arvostelua, huomasin yhtyeen napanneen kyseisen palkinnon jälleen uusimmalla levyllä aivan äskettäin! Näiden tietojen pohjalta yhtye kuulostaa varmasti vakuuttavalle, mitä se myös on.

Saksalais-yhtye ei tarjoa kolmannella täysipitkällään mitään sellaista, mitä ei olisi jo aiemmin kuultu, vaan liikkuu tutun ja turvallisen hard rockin ja klassisen rockin välimaastossa. Toisaalta, yllättävyyttä ei jää missään määrin kaipaamaan, vaan on mukava kuunnella hienosti toteutettua rockia. Sanoituksista löytyy pikkutuhmuuksia niin kuin tämän genren musiikista yleensäkin. Kappaleet rullaavat hienosti eteenpäin ja levyltä mm. ”Holy Molly” ja ”Yes I Like It” jäävät pyörimään korvien väliin tarttuvien kertosäkeidensä puolesta. ”Expect No Mercy” tuo kaukaisesti mieleen skotlantilais-yhtye Nazarethin samannimisen kappaleen, vaikkakin skottien versio on huomattavasti räväkämpi. Razzmattazz-nimi itsessään toi itselleni heti mieleen Nazareth-yhtyeen ”Razamanaz”-albumin, sillä onhan noissa nimissä yhdennäköisyyttä. Liekö sitten sattumaa vai ei.

Palatakseni vielä ”Diggin’ For Goldiin”, on kyseessä kelvollinen rock ’n’ roll-kiekko, jota jaksaa kuunnella useammankin kerran. Levyn loppupuolella tosin aloin kokea pieniä pitkästymisen merkkejä, mutta en mitään niin suuria, etteikö levyä vaivautuisi kuuntelemaan loppuun. Maininnan ansaitsee myös muutama kappale levyn loppupuolelta, kuten ”Back To You”, joka erottuu albumilta parhaiten erilaisen äänimaailmansa vuoksi. ”Like A Shot Of A Gun” on vastaavasti vahvasti polkeva bluesrock-kappale. Päätösraita ”That’s All I Want” on levyn kevyempää antia, muttei tälläkään kappaleella suistuta tutusta rock-soundista. ”Diggin’ For Gold” on kuin pala rockin historiaa, vaikka levy julkaistiinkin vasta helmikuun lopussa. Tämä kolmas levy tarjoaa sitä, mitä Razzmattazzilta voi odottaa – purevaa rockia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

8/10

Kappalelista: KaaosZine levyt

 1. Diggin’ For Gold
 2. Older Than Dirt
 3. Bad Girls Good Loving
 4. All Lights On Me
 5. Holy Molly
 6. City Of Dreams
 7. Expect No Mercy
 8. Back To You
 9. Yes I Like It
 10. Hole In The Wall
 11. Like A Shot Of A Gun
 12. That’s All I Want

Razzmattazz Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat