Kuva: Allan Välimaa

Re-Armed juhlistaa 20-vuotista taivaltaan mm. juhla-EP:n ja uuden singlen muodossa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 27.1.2022

Kotimainen melodinen death metal -yhtye Re-Armed on julkaissut tänään uuden 20-vuotisjuhliaan juhlistavan EP:n nimeltä ”XX”. EP sisältää kaksi uutta kappaletta, yhden demokappaleen ”Morrow” (ensimmäinen demokappale vuodelta 2002), joka on kokonaan uudelleen sovitettu, tuotettu, äänitetty ja nimetty uudelleen nimellä ”Tomorrow” ja yksi akustinen versio edellisen albumin ”Beyond the Horizon” -kappaleesta, sekä kaksi erikoisversiota aiemmin julkaistuista kappaleista ”Evolve Cycle” arcade-versiona ja ”Ode to Life” orkestraatio sovituksella – kaikki nämä versiot julkaistiin myös videoineen ja ovat nähtävissä YouTubessa. EP on saatavilla kaikilla yleisimmillä suoratoistoalustoilla.


”Halusimme koota hieman erikoisemman julkaisun, joka sisältää jotain uutta, mutta myös kaikuja menneisyydestämme. Julkaisun uusin ja viimeisin sinkku ’Tomorrow’ on siitä loistava esimerkki. Kappale julkaistiin alun perin vuonna 2002 nimellä ’Morrow’ ja se olikin yhtyeen ensimmäinen kappale. Oli enemmän kuin mielenkiintoista ravistaa sen perustaa uudelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen ja tehdä siitä paljon parempi kappale. Nyt siitä voi todella tuntea ja kuulla sen vahvan tunnelatauksen, joka siinä oli piilotettuna kaikki nämä vuodet tuossa 15-vuotiaana sävelletyssä kökössä demoversiossa, heh.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Tietysti olisi voinut olla paljon helpompaa poimia kappaleita kaikista aikaisemmista julkaisuista ja tehdä vain jonkinlainen kokoelma-albumi ikään kuin välityönä, mutta se kuulosti jo alusta pitäen niin pirun tylsältä idealta. Lisäksi koronavirus tuli ja sekoitti pakkaa aikaisemman albumin julkaisun ja promootiokiertueiden kanssa – se periaatteessa peruutti suurimman osan tuolloin buukatuista keikoistamme. Mitä muuta meillä oli ja on kuin aikaa tehdä uutta musiikkia? Paikallaan nököttäminen ja viruksen katoamisen odottaminen olisi ollut puhdasta ajanhukkaa. Suuri kiitos kuuluu kaikille näille kavereille, jotka auttoivat meitä kokoamaan tämän pläjäyksen ja erityisesti tämä korostui erikoisversioiden toteutuksen kanssa. Lopputulos on vähintäänkin erityinen ja toimiva!”

Bändi

Re-Armed juhlakeikalla perjantaina 15.4.2022 Keravan, Bowling & Billiard Garagella!

Luetuimmat

Uusimmat