Re-Armed – The Era Of Precarity

Re-Armedin kolmas albumi ”The Era Of Precarity” on julkaistu syyskuussa Saarni Recordsin kautta. Edellinen tuotos ”Total Lack Of Communication” -EP julkaistiin vuonna 2015, minkä myötä bändi kiersi myös maailmalla mm. Kiinassa ja Baltiassa. Edellisen EP:n tavoin tämä uusikin julkaisu on hyvin kantaa ottava. Levy haastaa kuulijan ihmettelemään, miten elämme maailmassa, jossa edelleen suuria konflikteja ratkaistaan sotimalla.

Ensimmäinen kappale ”Novus Ordo Seclorum ei vielä oikein kerro bändin oikeasta tyylistä mitään ja osoittautuukin vain lyhyehköksi melodiseksi introksi. Heti toisessa kappaleessa Lullaby Of Obedience” puolestaan päästään tuttuun menevään death/thrash-tyyliin. Vaikka kappale on hiukan tasainen veto, se ei suinkaan jätä kuuntelijaa kylmäksi. Erityisesti tässä pidin kertosäkeessä olevasta moniäänisestä laulusta.

Levy jatkaa eteenpäin tasaisen varmasti. Seasta löytyy mm. hienoja kitarariffejä, joita olisi voinut kuunnella enemmänkin. Voimakas musiikki sopii hyvin kappaleista paljastuviin kannanottoihin ja onnistuu todella vetoamaan kuuntelijan tunteisiin. Ehkä ensimmäisellä kuuntelukerralla levy ei ole kovinkaan helposti lähestyttävä, mutta useamman kerran jälkeen sanoma todella pysäyttää kuulijan miettimään. Musiikki onkin nykyaikana hyvä keino ottaa kantaa asioihin, joihin välttämättä yksi ihminen ei voi vaikuttaa.

Hiukan erilaisuutta löytyy esimerkiksi kappaleesta ”Years Of Decay”. Kappale on silti tyylille ominainen varma veto, mutta siitä löytyy myös tietynlaista rauhallisuutta. Kappaleessa korostuu myös voimakkuus, ja sillä yritetään viestittää, mikä merkitys on sanoilla ja erityisesti teoilla.

Toinen suosikkikappaleeni levyllä on levyn viimeinen biisi ”The Hunt Is On”. Itse kappaleen nimi kertoo jo ehkä tämän kappaleen kannanotosta. Kappaleen alku on rauhallinen, mutta taattu meno löytyy tästäkin. Tästä kappaleesta löytää yllättäen enemmänkin melodisia vivahteita ja soittajat saavat loistaa taidoillaan – yhtään muissa kappaleissa olevaa taitoa väheksymättä.

Kokonaisuudessaan levy on onnistunut ja siitä huomaa selvästi, että tämän eteen on tehty töitäkin. ”Evolve Cycle” -kappaleesta on julkaistu myös musiikkivideo. Vaikka tyyli on tasaista, se on mukavilla pienillä yksityiskohdilla hiottu. Voisin kuvitella, että Re-Armedin keikoilla on hyvä ja menevä meininki. Tulenkin seuraamaan, jos bändi ilmestyy esiintymään johonkin lähistölle. Sitä odotellessa tämä julkaisu tulee taatusti pyörimään soittimessani uudestaankin.

8/10

Kappalelista:

 1. Novus Ordo Seclorum
  2. Lullaby of Obedience
  3. Through The Barricades
  4. Riot Act
  5. Ivory Towers
  6. Years of Decay
  7. Three Headed Beast
  8. Evolve Cycle
  9. The Aftermath
  10. Cursed Beyond Belief
  11. Purification
  12. The Hunt Is On!

Kirjoittanut: Taru Ruusu

Kommentoi julkaisua