Reading & Leeds -festivaalien järjestäjä kaavailee suurien konserttien palauttamista massatestauksen avulla

Reading & Leeds -festivaalien järjestäjänä tunnettu Melvin Benn kertoo varautuneensa isojen konserttien palauttamiseen, keinolla millä hyvänsä. Tavoitteena on nimittäin jättää turvavälit ja maskit unholaan sillä ehdolla, että festarikävijä antaisi negatiivisen testituloksen koronatestissä. – Miten se sitten käytännössä onnistuisi? Benn kaavaili asiaa seuraavasti UK:n parlamentille aiemmin tällä viikolla:

”Rokote olisi fantastinen suunnitelma A mutta emme ole vielä varmoja, onko meillä sitä käytössämme vielä silloin [festareiden ajankohta]. Suunnitelma B voisi sen sijaan toimia.”

”Festivaalikävijät ja henkilökunta testattaisiin ennen kuin he saapuvat festareille tai tapahtumaan. Tällöin luotaisiin ympäristö, jossa olisi vain negatiivisen testituloksen saaneita ihmisiä, eikä virusta, joka siirtyy ihmisestä toiseen. Ne, jotka antavat positiivisen testituloksen, eivät olisi tervetulleita kyseiseen tapahtumaan. ”

”Minulla on Briteissä mielessäni 600 eri lokaatiota, joissa voisimme toteuttaa tämän niin, että testaisimme ihmiset esimerkiksi päivää ennen tapahtumaan saapumista. Negatiivinen tulos takaisi pääsyn festariportista sisään.”

Benn toivookin, että hallitus ottaisi hieman hurjaltakin kuulostavan suunnitelman tosissaan, jos tilanne sen vaatii. Pitäkäämme kuitenkin peukkuja rokotteen nopean saapumisen puolesta, jottei näinkin työlään kuuloisiin suunnitelmiin tarvitsisi ryhtyä.

Kommentoi julkaisua