Rebelhead – A Glorious Lack Of Sophistication

Kirjoittanut Juha Attola - 25.4.2011

Tampereella vuonna 2003 perustettu Rebelhead on julkaissut toisen kokopitkän albuminsa. Yhtye on itselleni entuudestaan täysin tuntematon, mutta saatekirjeestä voidaan päätellä sen soittavan jenkkiläis tyylistä metallia.

Jo alkumetreillä tulee selväksi, että tässä mennään täysillä eikä jarrutella. Levyn avausraidat ”D-day” ja ”Sleepwalker” tuovat mieleen Entombedin soittamassa Killswitch Engagen kappaleita. Kappaleet voisivat hyvinkin olla Killswitch Engagen tuotannosta, mutta ne murjotaan läpi rokkaavammin ja hieman rujommin. Vokalisti Aki hoitelee tonttinsa varsin mallikkaasti ja vakuuttavasti. Soittopuolessakaan ei yhtyeellä ole hädän päivää, hyvin tuntuu kulkevan. Levyn edetessä nousee ehkä enemmän tuo jämäkämpi jyräys osasto esiin.

On oikeastaan aika ihme ettei mikään isompi levy-yhtiö ole yhtyettä talliinsa kiinnittänyt. Levy rokkaa niin vietävästi eikä päästä kuuntelijaansa hetkeksikään otteestaan. Isompia miinuksia levyltä ei juurikaan ilmene. Lievää samankaltaisuutta kappaleissa toki on, mutta ei niin pahasti, että se alkaisi ärsyttämään tai puuduttamaan kuuntelijaa. Pieni annos lisää omaperäisyyttä niin ollaan lähellä todellista timanttia.

Tämä albumi pitää sisällään 10 kappaletta, kellottaen ajan 30min ja 14sek. Eli turhat kikkailut on jätetty pois ja pelkästään pääasiat on vedetty nauhalle homman toimiessa hienosti. Tästä yhtyeestä voisi odottaa tulevaisuudessa kovaakin nimeä, mikäli jatkavat samaa rataa. Jos jatkossa saadaan kuulla samantyylisiä kappaleita kuin ”Uprising”, ”Death Breath” tai ”Sleepwalker” uskoisin, että kuuntelijoita riittää. Mukava uusi tuttavuus tämä yhtye, täytynee hommata tuo edellinenkin kiekko levyhyllyä koristamaan. Isommat levy-yhtiöt huomio! Kannattaa tarkastaa tämä yhtye.

7/10

Kappalelista:

1.D-Day
2.Sleepwalker
3.Doomed Unlucky
4.Uprising
5.Death Breath
6.Left To Rust
7.Twisted Dream
8.Chaos/Mayhem
9.The End
10.Traitor

http://www.myspace.com/rebelhead

Kirjoittanut: Juha Attola

Luetuimmat

Uusimmat