RebelHead – Too Much

Kirjoittanut Vilma Ala-Koukkari - 7.9.2014

RebelHead kertoo leikkisästi haluavansa olla yhtä raskas kuin Entombed, groovaava kuin NINE, tehdä parempia riffejä kuin Pantera ja näyttää paremmalta kuin Judas Priest, joskin he löysivät oman tyylinsä vasta tämän suunnitelman epäonnistuttua. ”Too Much” on tämän tamperelaisen poppoon kolmas levy ja se julkaistaan kymmenes syyskuuta bändin oman levy-yhtiön kautta.

Modernin groovaavaa metallia soittava RebelHead on kyllä varsin omintakeisen kuuloinen ja selkeästi vastaavia bändejä ei tule helpolla mieleen. Bändin tuotannosta kun tulee välillä mieleen Lamb Of God ja välillä taas Kvelertak. Meno on siis sangen raskasta ja kivan menevää. Vokalistin äkäistä tulkintaa tahdittavat groovaavat riffit, ja soitto kulkee vielä mukavan tiukalla tahdilla. Joukossa on muutama hitaampi kipale, jossa bassotaiteilija pääsee oikeuksiinsa. Bändin heikkoutena on vokalistin tietty tasapaksuus, johon on koitettu hakea vaihtelevuutta joukkohuudoilla.

Toisena ”ongelmana” on selkeiden helmien uupuminen. Levyn on tasaisen tehokasta paukutusta, joihin on  koitettu saada vaihtelevuutta syntikoilla ja ”normista” poikkeavilla kuviolla, eli bändi itsekin tietää vahvuutensa ja heikkoutensa. Erikoisempia kohtia on viljelty kivasti, mutta niissäkin ollaan jotenkin liian varmalla pohjalla, joten enemmän sekoilua seuraavalla kerralla kiitos. RebelHead on parhaimmillaan äkäisissä ja nopeissa biiseissä, joissa bändin aggressiivinen soitto potkiikin sangen hyvin.

”Too Much” on todella vaikea arvioitava, sillä siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta joku lätystä jää vaivaamaan hampaankoloon. Levy vaatinee todella paljon kuuntelukertoja, jotta siihen pääsee kunnolla sisälle ja ne muutamat tarttuvammat rallit helpottaisi levyn sisäistämistä kummasti. Jos RebelHeadin musiikki alkoi kiinnostamaan, kerrottakoon ettäbändi lähtee uuden levyn kunniaksi kiertueelle, jonka tarkemmat tiedot löytyvät mm. bändin Facebook-sivuilta.

7/10


Kappalelista:
1. Fight Free
2. King of the Road
3. Plastic
4. We Burn
5. Misfit
6. Too Wrongs / One Right
7. Old?
8. Trailer Park Queen
9. I Am Messiah
10. Fightback

RebelHead Facebookissa

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat