Red Kaukasus – The Architect

Tampereella 2012 vuonna perustettu Red Kaukasus julkaisi helmikuun 26. päivä debyyttialbuminsa nimeltä ”The Architect”. Kuusi huomattavan pitkää raitaa sisältävä albumi tarjoilee todella paljon mietittävää ja tutkiskeltavaa.

Ensimmäisellä kuuntelukerralla ajattelin unohtaa kaiken ja keskittyä vain musiikkiin. Katse ulos ikkunasta, muutama olut huiviin ja biisit soimaan. Siinä mielentilassa tämä kyseinen albumi toimi aivan helvetin hyvin, sillä poppoo on onnistunut sävellyksessä erittäin ammattimaisesti. Mielenkiintoisia kuvioita uskalletaan kokeilla ja ne saadaan jopa toimimaankin jokaisessa kappaleessa.

Mutta hienosta sävellystaidosta huolimatta levy ontuu aika ajoin pahasti. Biisit ovat valitettavan hitaita sekä laahaavia ja sävelkuvioiden vaihtuvuudesta huolimatta välillä tuntui siltä, että kuuntelisit samaa raitaa jo kolmatta kertaa putkeen. Lisäksi osa tästä toistuvuuden haukuista joudutaan kaatamaan laulajalle. Laulajan ääni ei ole huono, mutta sitä ei uskalleta käyttää. Jokainen kappale tuntuu menevän samasta sävelkorkeudesta, englanninkielen lausuminenkin haparoituu välillä melko huomattavasti ja siitä puuttuu sitä niin kutsuttua munaa aika paljon.

Yhteenvetona voidaan kuitenkin todeta, että kyseessä ei ole huono levy, mutta treenattavaa vielä riittää. Yhtye osaa soittaa yhteen todella tarkasti, sävellys on mitä kauneinta mitä olen vähään aikaan kuullut ja sanoitus-osasto jättää ihmiselle kivasti mietittävää jos niihin jaksaa tarkemmin tutustua. Mutta kappaleiden lievä toistuvuus sekä laulajan kehnohko tulkinta häiritsee pahasti melkein jokaista kappaletta ja se hieman pilaa kokonaisuutta. Uskaltaisin väittää, että bändi taitaa vielä vähän etsiä sitä omaa itseään, mutta perusasetelmat ovat helvetin hyvin kasassa ja tuollaisilla sävellystaidoilla voi päästä vielä pitkälle.

Eli jos Katy Perryn uusin tuotanto on mielestäsi hyvää, niin älä mene lähemmäksi tätä levyä, mutta jos tykkäät hukkua omiin ajatuksiisi ja purjehtia kauniiden melodioiden vesissä, niin suosittelen ehdottomasti tähän albumiin tutustumista.

6/10

Kappalelista:

1. Virago
2. Celebration
3. Stars & Metaphors
4. Safe Spiral
5. Veil Kite
6. Flittermice

https://www.facebook.com/redkaukasus?fref=ts

Kirjoittanut: Jussi Nurmi

Kommentit