Red Storm – Alert

Mitä saadaan, kun yhdistetään rockmusiikki ja 90-luvun discojumputus? Lopputuloksena on Red Storm. Agnieszka Lesnan luotsaama yhtye yhdistelee melodioissaan rockriffejä ja tanssilattian biittejä ja on saanut aikaan jotain valtavirrasta poikkeavaa. Teoriassa ajatus kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta kuinka asia on itse albumilla?

”Alert” sisältää kymmenisen raita,a ja pituutta albumilta löytyy 44 minuuttia. Kolmessa albumin raidoista (1, 6 ja 10) melodiaa on luomassa DJ Bactee, jonka kädenjäljen erottaa parhaiten viimeisestä kappaleesta ”Lovely”. Kyseessä ei ole Daruden ”Sandstormin” kaltainen menestyskappale, mutta verrattuna albumin muuhun tuotantoon se erottuu edukseen.

Albumi rakentuu pitkälti vokalistin lauluäänen varaan. Lesnan lauluääni ei ole hullumpaa kuultavaa, mutta se ei pelasta albumia yksitoikkoisuudelta. Kappaleet toistavat pitkälti samaa kaavaa: kitarariffit antavat kappaleille potkua, mutta jatkuva basson ”popitus” alkaa uuvuttaa. Lyriikat tuntuvat paikoitellen pinnallisilta, mutta osassa kappaleista on syvällisempääkin sanomaa, kuten biiseissä ”Everything”, ”Love Is Pain” ja ”Mood”. Niissä sanoitukset ovat rakkausangstia; kenties vokalistilla on jäänyt parisuhteistaan jotain hampaankoloon.

Nimikkokappale ”Red Storm” nousee edukseen esille, sillä kertosäkeestä tulee mieleen Tom Jonesin ”Sex Bomb”. ”Red Storm” on itsessään jopa hyvä kappale. ”Anymore” on albumin rockeinta puolta ja ”High” vastaavasti kokeilevinta melodian suhteen, mutta se ei räjäytä pankkia. Kokonaisuudessaan albumi ei vakuuta; sen kappaleet muistuttavat liikaa toisiaan, ”popitus” tulee pidemmän päälle korvista ulos, eikä albumista jää oikein mitään mielikuvaa. Enemmän mielikuvitusta olisi saanut käyttää, sillä ideana rockin ja discopopituksen yhdistäminen olisi voinut toimiakin. Valitettavasti ”Alert”-albumin kohdalla niin ei käynyt.

6½/10

Kappalelista:

  1. Control
  2. Love Is Pain
  3. Famous
  4. Everything
  5. The One
  6. Mood
  7. Anymore
  8. High
  9. Red Storm
  10. Lovely

Red Storm Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua