Reflection Dies – Without

Pari vuotta kasassa ollut Reflection Dies räimii hyvin amerikkalaiselta kuulostavaa nykymetallia, jossa groovaavuus ja raskas mättö kulkevat käsi kädessä. ”Without” on bändin uusi ”promo/demo/sinkku”, joka pitää sisällään kaksi biisiä.

Reflection Dies paukuttaa hyvinkin katu-uskottavaa metallia ilman sen kummempia hienosteluja tai pehmeilyjä. Meno on tarttuvaa, jämäkkää ja mukavan tasaista. Julkaisun kaksi biisiä ovat molemmat tiukan kuuloisia ja erottuvat sopivasti toisistaan. Tuotannollisesti ”Without” on ammattimaisen kuuloinen ja hyvinkin valmis paketti.

Refection Diesin hengenheimolaiseksi voisin heittää As I Lay Dyingin ja Naeran. Demorintamalla tiettyä samaa menoa on esimerkiksi Sorrow Blinds My Eyesillä, joskin Reflection Dies on reippaasti vähemmän ”core”. Bändin vokalistin monipuolinen ääni ansaitsee hatunnoston, joskin ihan kaikki ilmaisut eivät toimi kunnolla. Kaveri on parhaimmillaan äkäisen huudon ja matalan korinan kanssa, ja onneksi hän myös käyttää niitä eniten. Välillä tuleva ”semiräkäinen” puhetyylinen laulanta kärsii voimattomuudesta.

Reflection Dies pääsi kyllä yllättämään positiivisesti tiukalla menollaan ja laadukkaalla tuotannollaan. Hyvä meno, joten rohkeasti vaan enemmän tuota matalan korinan käyttöä biiseihin.

8/10

Kappalelista:
01. Without
02. Stand Your Ground

http://reflection-dies.bandcamp.com/

Kirjoittanut: Janne Partanen