Refusal – Grasp

Refusal on pääkaupunkiseutulainen death metallia soittava bändi, joka on perustettu vuonna 2008. Lyhyen historiansa aikana Refusal on julkaissut kuusi demoa. Nyt arvostelussa bändin uutukainen ”Grasp”-omakustanne.

Refusal paukuttaa hyvin Napalm Death -vaikutteista mäiskettä, jossa matala korina kohtaa iskevät riffit. Bändin musiikki on kuin rauhallisemmalla tempolla soitettua grindcorea, ja sehän toimii vallan mainiosta. Kappaleet ovat raskaita ja simppeleitä runttauksia ilman sen kummempia hienosteluja. Pääosissa on matalalla tuleva korina, jota välillä sävytetään perinteisemmällä huudolla.

Soundipuolella kumarretaan vanhemman luokan death metallin suuntaan, ja se ratkaisu tuntuukin sopivan bändin ulosantiin. Matalan vokalisoinnin vastapainoksi kitarat ja rummut on suhteellisen kirkkaat ja selkeät. Rummut ovat jopa liiankin kirkkaat, ja nopeammissa kompeissa pellit lyövät pahasti muun musiikin yli.

Kappaleet ovat muuten varsin jämäköitä, ja lätyn parasta biisiä on suhteellisen vaikea valkata. Yllättäen levyn hitaimpiin kappaleisiin kuuluva ”Grip” uppoaa parhaiten, sillä kappaleessa on ehdottomasi levyn tiukinta riffittelyä. Neljän biisin lätty kellottaa päälle 13 minuuttia, joten biisit eivät ole turhan pitkiä, joskin Refusalia jaksaisi kuunnella vaikka sen täysipitkällisen verran. Bändin edellinen ”Short On Ammo” oli varsin laadukas teos, ja ”Grasp” pääsee musiikillisesti samalle tasolle. Soundipuolelta joutuu kumminkin verottamaan yhden pisteen, joten ”Grasp” jää karvan verran heikommaksi edeltäjäänsä.

8/10

Kappalelista:
01. Do Your Part
02. Grip
03. You Are Useless
04. Cleaning the Waste

http://www.refusalband.com/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua