Kuva: Ronja Mäkinen

RELA julkaisi uuden riittämättömyyden tunteesta syntyneen singlen ”Feeniks”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 10.7.2022

Jokelasta kotoisin oleva Laura Wäre, joka tunnetaan myös artistinimellä RELA, taikoi kasaan tuottaja Vesa Lappalaisen kanssa riittämättömyyden tunteesta voimaantumista kohti etenevän kappaleen. ”Feeniks”-linnun tarinasta inspiraation saanut RELA puki tuon tunteen sanoiksi, jotka auttavat myös muita nousemaan tuhkasta.

”’Feeniks’ ei kerro pelkästään minun elämästä tai minusta, vaikka biisi sinänsä toki henkilöityy vahvasti tekijäänsä ja olen tekstissä yhtä alaston kuin sinkun promokuvissakin”, naurahtaa RELA ja jatkaa:

”’Feeniks’ levittää siipensä pelosta huolimatta ja lentää liekkeihin pää pystyssä. Aina uudestaan ja uudestaan palaen lopulta tuhkaksi kunnes tuhkasta uudelleen syntyen se kokoaa itsensä ja lähtee uuteen nousuun uusilla kokemuksilla varustettuna. Jokaisessa meissä asuu pieni Feeniks. Se on se sisäinen palo, joka on integroitu meidän kaikkien sisään. Toisilla liekki palaa hitaammin ja pienemmällä paineella, toisilla se liekki roihuaa lämmittäen samalla myös ympärillä olevia. Tärkeintä on, ettet anna sinun palosi sammua.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Useissa liemissä keitetty Laura Wäre tunnetaan aktiivisesti eri kokoonpanojen kanssa keikkailevana artistina. Monet muistavat hänet myös vuoden 2018 X-Factorista. RELA on aikaisemmin julkaissut singlet ”Mä en rakastu koskaan”, ”Raskas sydän” sekä aiemmin tänä vuonna kuultu ”Juokse tyttö, juokse”.