Processed with VSCO with 3 preset

”Resignation” – Ensimmäinen single punk rock -yhtye Clarkkentin viidenneltä studioalbumilta

Kirjoittanut Niko Kuusela - 9.6.2022

Helsinkiläinen Clarkkent julkaisi uuden singlen, ”Resignation”, joka on ensimmäinen singlejulkaisu yhtyeen tulevalta viidenneltä studioalbumilta. Uudella levyllä bändi tavoittelee mahdollisimman autenttista livehenkistä trio soundia ja kaikkien levyn kappaleiden pohjat, kitara, basso ja rummut on äänitetty livenä ja ilman klikkiä, eli äänitysmetodilla, joka toimii vastalauseena nykypäivän ylituotetulle protools rockille.

Äänityssessio toteutettiin legendaarisessa Porvoon Magnusborgin studiossa Joel Attilan (Herra Ylppö, Paleface) toimesta. ”Kuultuaan meidän demoja, Joel ehdotti välittömästi yhteistyötä levynteon kanssa. Meillähän oli jo kolmasosa levystä äänitettynä toisella studiolla pidetyn session pohjalta, mutta Joelin kanssa homma vaan klikkas kohilleen. Oli vaan pakko heittää edelliset matskut roskiin ja vetää kaikki uusiksi Magnusborgissa. Kannatti. Nyt kaikki biisit on äänitetty raakaan vanhan koulun tyyliin, jossa bändi vetää oikeasti livenä ja klikittömyys antaa tilaa tulkinnalle”, sanoo Clarkkentin solisti ja basisti Jaakko Rikko.

Nyt julkaistu single on punk rock -henkinen herätyshuuto kaikille yhteiskunnan oravanpyörässä ahdistuneille. Sanoma on punk-musiikin tyyliin simppeli, kulje omaa tietäsi välittämättä ympäristön asettamista turhista rajoista.