”Resurrection” on melodista rockia hyvällä otteella – arviossa Wildnessin kolmas pitkäsoitto

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 28.11.2022

Vuonna 2014 perustettu Wildness antaa kasarirockin ystäville todellisen karkkipäivän uusimman ”Resurrection” -albumin myötä. Yhtyeen 80-luvun rockin suuntaan flirttailevat vivahteet yhdistyvät varmalla otteella tarttuviin kappalerakenteisiin ja vokalisti Erik Forsbergin karismaattiseen ääneen. Ensikuulemalta luulin että yhtyeessä laulaa Pink Cream 69:n vokalisti David Readman – sen verran samankaltainen ääni Forsbergilla on. Kyseessä on kuitenkin eri henkilö, kyvykäs ruotsalainen vokalisti Forsberg, jonka ääni istuu täydellisesti rentoon kasarirockiin.

Näin alkuun on heti todettava, että Wildnessin kolmas pitkäsoitto on hävyttömän tarttuva. Tarttuvuutta voi luonnehtia jopa yllättäväksi, kun ottaa huomioon että lähes 50 minuuttia kestävä pitkäsoitto pystyy pitämään tunnelman yllä alusta loppuun saakka. Kappaleista huokuva melodisuus ja hyväntuulisuus on niin vahvaa, ettei kuulija jää edes kaipaamaan käänteentekeviä kappaleita. Kolmen reippaan alkukappaleen jälkeen tempoa hidastetaan ”Love Resurrection” ja ”Best Of Me” -kappaleilla, ja uuteen nousuun lähdetään ”The Final Fantasyn” myötä. Parhaimman hitaan kappaleen pystin nappaan kuitenkin ”Lonely Girl”, joka tihkuu melankoliaa ja raastaa sydäntä Forsbergin ansiokkaalla tulkinnalla.

”Resurrection”-albumin perusteella Wildness edustaa taidokkaasti melodista rockia, jossa tempoa ei kiristetä turhan nopeaksi ja rentoon ilmapiiriin on panostettu. Ruotsalaisyhtye vaikuttaa olevan erityisen vahvoilla verkkaisemmin etenevissä ja tunnelmia kypsyttävissä kappaleissa. Tällaisia teoksia Wildness on säästänyt myös tuoreimman albumin loppupuolelle ”The One And Only” sekä ”Fading Sun” -kappaleiden muodossa. Sen sijaan ”Dawn Of Forever” -kappaleella ruotsalaisyhtye vie kuulijan pelkistetyn ulosannin äärelle, jonka jälkeen päätösraita ”Eternity Will Never Fall” kuulostaakin entistä räjähtävämmälle.

Wildness on onnistunut tuoreimmalla pitkäsoitollaan. Vaikkei ”Resurrection” olekaan mitenkään poikkeuksellisen erikoinen eikä persoonallinen albumi, on ruotsalaisyhtye onnistunut muovaamaan siitä hyvänkuuloisen kokonaisuuden, joka ei turruta kuulijaa. Taustatekijöinä ovat tästä kirjoituksessa edellä mainitut asiat, mutta merkittävin tekijä on kuitenkin vilpittömän kuuloinen hyväntuulisuus, joka tarttuu kuulijaan.

Kappalelista:

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/wildnessofficial

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen