Revoltonen esikoisalbumi ”For The Silent Voices” on helposti lähestyttävää, siloteltua punk rockia


Jukka Lähdeojan, Onni Tappolan, Markus Mulon ja Niko Hyttisen muodostama luottaa musiikissaan tarttuviin melodiakulkuihin, kantaan ottaviin sanoituksiin sekä punk rockin energisyyteen. Kymmenen kappaletta sisältävä ”For The Silent Voices” -debyyttialbumi antaa kattavan kuvan yhtyeen musiikista. Vokalisti-kitaristi Lähdeojan aavistuksen surumielinen ja hieman nariseva ääni sopii kuin nenä päähän Revoltonen vauhdikkaaseen punk rockiin. Yhtyeen soundi ei ole rosoisimmasta päästä, vaan Revoltone on hionut terävimmät kulmat pois. Sen seurauksena debyyttialbumin kappaleet ovat sekä helposti lähestyttäviä että kuunneltavia.

Kuten rock-musiikissa usein, myös Revoltone luottaa toistamiseen, minkä seurauksena kertosäkeistöt porautuvat kuuntelijan mieleen. Vaikka yhtye on sisällyttänyt sanoituksiin syvällistäkin sanomaa, tylsyy kappaleiden terävin kärki toisinaan liiankin iloisten melodiakulkujen alle. Revoltone on soittanut kappaleensa antaumuksella ja miettinyt niihin hyviä yksityiskohtia, joista hyviä malliesimerkkejä ovat ”Born To Follow” ja ”Taken Away”. Nämä molemmat lukeutuvat myös debyyttialbumin parhaimmistoon. Ensimmäinen hyvän energiansa, ja jälkimmäinen sanoitusten suhteen.

Yritteliäisyydestä huolimatta, ”For The Silent Voices” ei kanna aivan loppuun asti. Kappaleiden väliltä ei löydy niin paljon variaatiota, että ne onnistuisivat pitämään mielenkiinnon yllä loppuun saakka. Tämän seurauksena kuunteluinto latistuu, vaikka Revoltonen ote on sinällään hyvä. Ehkä hienoinen rosoisuuden ja arvaamattomuuden lisääminen tekisi yhtyeen musiikista entistä purevampaa.

5/10

Kappalelista:

  1. Be Yourself
  2. We’ll Found The Sound
  3. My Hero
  4. Born To Follow
  5. Undo
  6. Break Out
  7. Taken Away
  8. Who Do We Think We Are
  9. Is It You
  10. Stop Us Now

Revoltone Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua