Rick Hunolt kertoo joutuneensa kodittomaksi jätettyään Exoduksen vuonna 2005: ”Se oli raakaa”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 12.12.2022

Vuonna 2005 kitaristi Rick Hunolt jätti thrash metal -veteraani Exoduksen. Tuoreessa Toxic Vault -podcastin haastattelussa Hunolt muistelee, kuinka hän joutui vaikeisiin aikoihin jätettyään bändin.

Hunolt kertoo taistelleensa huumeongelmien ja kodittomuuden kanssa.

”Gary [Holt, Exoduksen kitaristi] oli lopettanut [huumeiden käytön]. Gary oli lopettanut sen ennen Tempoa [Tempo of the Damned -albumi, 2004], ja minä jatkoin sitä, mitä olin tehnytkin, ja olin ihan sekaisin. Ja vielä tänäkin päivänä, kun kuuntelen niitä sooloja, joita soitin tuolla albumilla, voin kuulla sen; sen tuskan, jossa olin, ja sen syyllisyyden, jota kannoin, koska minulla oli lapsia ja silti tein sitä paskaa. Ja olin kusipää ja yritin valehdella Garylle pöllyissä olemisesta. Mikä idiootti olin. Et voi valehdella narkkarille, kun itse narkkaat”, Hunolt kertoo.

Elämä Exoduksen jälkeen ei aluksi näyttänyt yhtään sen paremmalta:

”Minulla oli lapsia. Olin vittu koditon, eikä minulla ollut rahaa… Heräsin, enkä ollut enää Exoduksessa. Se oli raakaa. Se oli päivä, jolloin pystyin vain ajattelemaan, että ’kaveri, sinun on parasta herätä tästä unesta’. Tiedätkö mitä tarkoitan? Koska menetit juuri elämäsi, menetit kaiken. Joten minun oli lähdettävä, ja tiedän, että Walter [Morgan, promoottori] muistaa tämän… koska tapasin Walterin ja söimme illallista – luulen, että se oli Death Angelin keikalla – ja hän kysyi, että mitä sinä teet nykyisin, Rick? Vastasin, että ’No, työskentelen Dollar Storessa’. Työskentelin Dollar Storessa kolme vuotta, kunnes tapasin ihmisiä kaupungissani ja aloin tehdä sitä, mitä nykyisin teen. Mutta kyllä, se oli rankkaa, se oli helvetin rankkaa.”