Rick Rubinin mielestä Paul McCartney on maailman paras basisti

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 31.1.2023

Tuottajaguru Rick Rubin on uransa aikana tehnyt yhteistyötä lukuisten bändien ja artistien kanssa. Miehen CV:sta löytyy sellaisia yhtyeitä, kuten Metallica, Slayer, Red Hot Chili Peppers, System Of A Down, Johnny Cash, Pet Shop Boys ja Danzig.

Voidaan siis olettaa, että Rubin on uransa aikana törmännyt lukuisiin lahjakkaihin muusikoihin – myös basisteihin. Tuoreessa Mojo-lehden haastattelussa tuottaja paljastaakin, kuka on hänen mielestään se kaikkien aikojen paras basisti.

Rubin nimeää The Beatlesin laulaja-lauluntekijä-basistin, Paul McCartneyn.

”Ajattelin, että kaikki Beatlesiin liittyvä, mitä olen nähnyt, liittyy joko biisintekoon tai Beatlemaniaan. Paul McCartney basistina tai Paul McCartney muusikkona, koska hän soittaa kaikkea – siitä kerrotaan tarinaa. Häntä pidetään vain Beatle-Paulina, mutta mielestäni hän on paras kaikista basisteista, hän on ykkönen.”

Rubin on McCartneyn kanssa mukana tuoreessa Hulu-suoratoistopalvelun sarjassa ”McCartney 3,2,1”. Kuusiosaisessa sarjassa parivaljakko keskustelee McCartneyn urasta Beatlesista ja Wingsistä aina hänen soolouraansa.

Luetuimmat

Uusimmat