Riddle Me This esittäytyy brutaalilla metallikappaleella The Faceless

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 18.2.2022

Kotimainen metallibändi Riddle Me This on rakentanut muotoaan ja soundiaan jo muutaman vuoden ajan. Yhtye nappasi muun muassa Bändikilpailu Helvetistä -kisan voiton vuonna 2018 ja on keikkaillut Suomen lisäksi Venäjällä asti, ja nyt on ensimmäisen pitkäsoiton aika. Bändi astuukin näyttävästi esiin julkistamalla toukokuussa ilmestyvää debyyttilevyä pohjustavan singlen ja videon ”The Faceless” (feat. Eemeli Bodde), ja industrial metallin hengessä jytisevä biisi on lupaava osoitus tulevasta. Yhtye kertoo kappaleesta seuraavaa:

”The Faceless kertoo ihmiskunnasta, jossa tavallinen kansa on alistettu toteuttamaan vallanpitäjien tahtoa. Ihmiset ovat heikossa asemassa ja taistelu isoa koneistoa vastaan tuntuu turhalta ja väsyttävältä, mutta silti jossain kytee toivonkipinä paremmasta tulevaisuudesta.”

Kappaleeseen saatiin mukaan myös yhtyeen pitkäaikainen ystävä, jonka musiikkia löytyy Riddle Me Thisinkin soittolistoilta.

”The Faceless kaipasi jotain erityistä brutaaliutta, joten kysyimme vanhaa ystäväämme Eemeli Boddea (Mors Subita, Detset) mukaan tähän projektiin. Eemeli vastasi silloin, ettei yleensä tee fiittivokaaleja, mutta kuultuaan kappaleen hän lupasi mielellään tarttua haasteeseen. Tykkäsimme lopputuloksesta heti. Eemeli laulaa biisissä kertosäkeet sekä tuplaa muutamia osuuksia etenkin loppupuolella.”

Kappaleen musiikkivideo heijastaa synkkää kuvastoa, jota biisin sanoitukset maalaavat. Vuosaaren satamassa kuvatun videon kolkkoa tunnelmaa täydentää kuvankaunis tanssi. Yhtye kertoo videosta seuraavaa:

”Halusimme videoon ahdistavaa ja synkkää perspektiiviä. Kuvauslokaatioksi valitsimme Vuosaaren sataman, missä merikonteista saatiin rakennettua tunnelmaan sopiva tila. Elina Valtonen toi tanssillaan hienosti hyytävää kontrastia. Viimeisen silaukseen videoon antoi kuvaus- ja editointitiimi.”

Riddle Me Thisin debyyttilevy ”Universal Ego” julkaistaan 13. toukokuuta.

Riddle Me This on:

Karra ”Kannibal” Väisänen – laulu
Pieti ”Ghost” Pöntinen – kitara
Iivo ”Kraken” Pietiäinen – basso
Jaro ”Zero” Väisänen – rummut