Riddle Me This julkaisi uuden ”Megalomania”-singlen

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 2.4.2022

Kotimainen metallibändi Riddle Me This julkaisi uuden ”Megalomania”-singlen tulevalta debyyttialbumiltaan. Biisillä kuullaan bändin pitkäaikaisen ystävän, Mikko Kylmäsen monipuolista ääntä.

Yhtyeen debyyttialbumi ”Universal Ego” ilmestyy toukokuussa.

Laulaja Karra ”Kannibal” Väisänen aukaisee tuoreen kappaleen sisäistä maailmaa:

”Megalomania käsittelee suuruudenhulluutta. Sanan määritelmän mukaan megalomaaniselle käytökselle on tunnusomaista pakkomielle tai päähänpinttymä, jonka kohteena on raha, valta, nerokkuus tai kaikkivaltius. Vaikka kappale onkin viimeistelty jo viime vuoden alkupuolella, sanoitukset sopivat pelottavan hyvin myös maailman nykytilanteeseen. Biisissä ”minä” käy dialogia keskenään päänsä sisällä ja lopulta ajautuu hulluuteen.

Biisissä voi elää mukana päähenkilön ahdistavan matkan kauniista unenomaisesta alusta sekoamisen pisteen kautta surulliseen ja yksinäiseen loppuun. Kehtaisin jopa väittää, että kyseessä on yksi parhaista koskaan säveltämistäni biiseistä.”

Bändi kertoo kuinka Kylmänen päätyi vierailemaan biisillä:

”Tarvitsimme kappaleeseen säkeiden toisille kierroille raspia ja todella isoon kertosäkeeseen riittävästi munaa. Mikko vastasi heti lähtevänsä biisiin mukaan ja toimitti meille aikamoisen kasan lauluraitoja, joista suurin osa päätyikin lopulliseen masteriin.”