Rienaus – Aamutähdelle

Keskitempoista black metallia soittava Rienaus on nykyisen Azazel-kitaristi Mavrofoksen toinen yhtye. Kolmen demon jälkeen yhtyeeltä on nyt julkaistu ensimmäinen täyspitkä albumi ”Aamutähdelle”, jonka julkaisijana toimii kotimainen levy-yhtiö KVLT.

Ilmeisesti jonkin sortin Burzum-jäljitelmästä tässä pitäisi innostua, mutta täytyy heti kärkeen sanoa, että innostus levyä kuunnellessa on hyvin vähissä, kuten ovat vitsitkin. ”Aamutähdelle” edustaa black metallissa juuri sitä koulukuntaa, mikä etenkin näin arvostelijan näkökulmasta katsottuna ärsyttää eniten. Musiikiltaan keskinkertaista, tunnelmaltaan mitään sanomatonta ja soittotaidoiltaan olematonta, hyvin pelkistettyä keskitempoista black metallia.

yhtyeen puolituntinen debyyttilevy mikään huono ole, mutta auttamatta liian keskinkertainen. ”Aamutähdelle” menee yksinkertaisesti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos aiheuttamatta minkään sortin tuntemuksia suuntaan tai toiseen. Hetkittäiset tempon vaihtelut astetta ripeämpään suuntaan eivät sytytä, vokalistin ääntely on black metallin epäselvintä mahdollista luokkaa, joten sanoistakaan ei ota tolkkua, jos ei seuraa samalla levynkansia, eikä kappaleissa vaan ole mitään, mihin tarttua. Pientä eloa levylle tuo sen selkeästi onnistunein kappale, levyn nimikappale ”Aamutähdelle”, jossa alkaa olla hiukan sitä tarttuvuutta ja tunnetta, mitä mielestäni myös kunnon black metal kaipaa. Mutta yksi lintu valitettavasti kesää tee, eikä yksi hyvä kappale hyvää levyä.

Lopullisen kuoliniskun tälle epäpyhälle keskinkertaisuudelle tarjoilee sen aivan liian suttuinen äänimaailma, joka viimeistään pilaa sen nautinnon, joka black metallista parhaimmillaan irtoaa.  Väistämätön tosiasia on, että tämänkaltaisia raakaa black metallia soittavia yhtyeitä mahtuu tuo surullisen kuuluisa kolmetoista tusinaan. Parhaimmat niistä tarjoavat levyillään lähes orgasmiin verrattavissa olevan nautinnon, mutta Rienaus ainakaan debyytillään ole yksi niistä.

4/10


Kappalelista:
1. Alkusoitto
2. Uhrilahja
3. Aamutähdelle
4. Edessä Tummien Kasvojen
5. Kunniaa!
6. Käärmeen Myrkky
7. Äärellä Hengen Kirkkauden

Rienaus Facebook

Kirjoittanut: Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua